Laszlo Borbely: "Problema României este să fie credibilă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely

Problema României este să fie credibilă şi trebuie să demonstreze acest lucru în următoarele luni prin aplicarea măsurilor anunţate de Guvern, a declarat, ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, la Roşia Montană.

"Dacă nu o să putem aduce economia la liman, atunci o să discutăm, probabil, în noiembrie-decembrie", a spus demnitarul.

Mai citiţi şi:

Laszlo Borbely: "Coaliţia va continua discuţiile cu partenerii sociali"

Laszlo Borbely: „Problema Romaltynului nu este una atât de gravă, dar deocamdată nu se pune problema autorizării companiei”

Potrivit acestuia, în prezent, din păcate, "a ajuns cuţitul la os", din cauza lipsei luării unor decizii, mai ales anul trecut, care ar fi permis o etapizare a actualelor măsuri care sunt "foarte drastice şi dureroase".
"Acum ne-a spus Fondul Monetar Internaţional: ori reduceţi cheltuielile drastic, ori nu mai aveţi o altă posibilitate", a explicat Laszlo Borbely.

El a subliniat că UDMR a insistat ca pensia minimă să rămână de 350 de lei şi pentru introducerea termenului de 31 decembrie. "Deci, aceste măsuri vor fi până la 31 decembrie şi nu mai departe", a susţinut Borbely.

Ministrul a declarat că nu ştie ce va fi la moţiunea de cenzură, completând că parlamentarii UDMR nu vor vota pentru.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a participat, sâmbătă, de Ziua Mondială a Mediului, la o acţiune de ecologizare a malurilor râului Abrudel, pe raza comunei Roşia Montană, din Munţii Apuseni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite