Ion Ţiriac: "În 2011 o vom duce şi mai greu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Ion Ţiriac crede că România nu va ieşi din criză în 2011. "Nu am făcut nimic dacă vom mai continua să ne împrumutăm pentru a plăti pensiile şi salariile şi ne vom subjuga degeaba pentru alţi 10-20 de ani", a mai adăugat Ţiriac pentru incont.ro.

Omul de afaceri a mai precizat, luni, pentru sursa citată, că un nou împrumut la Fondul Monetar Internaţional (FMI) nu este justificat în acest moment. "Doar dacă banii ar merge către investiţii abia atunci se justifică împrumutul de la FMI", a completat Ţiriac..

Mai citiţi şi:

Cum au fost restructurate afacerile lui Ion Ţiriac

Ion Ţiriac a declarat pentru incont.ro că "am ştiut de această criză încă de acum trei ani, dar nu am ştiut că vine în halul acesta".

Întrebat despre un nou împrumut la FMI, omul de afaceri a mai spus că problema este modul în care sunt folosiţi banii. "Dacă cineva ar lua 100 - 200 de miliarde şi mi-ar promite că toată infrastructura României este gata în doi ani şi cheltuieşte aşa cum trebuie da, sunt de acord cu împrumutul. Dar să iei bani şi să-i dai pentru salarii, asta mă îndoiesc, pentru că la sfârşitul zilei ce faci? Rezolvi o problemă de moment şi subjugi alţi 10 - 20 de ani. Eu nu as face-o", a punctat Ion Ţiriac.

Ţiriac a mai spus că Guvernul nu sprijină mediul privat. "În doi ani şi jumătate niciun guvern nu a făcut nimic pentru mine, care plătesc 8.000 de oameni. Ăla e interesul: sa-mi faca mie ceva, ca să pot ţine oamenii aceştia, să nu-i trimit mâine dimineaţă domnului Boc alti 4.000", a încheiat omul de afaceri.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite