Primăria Suceava, campioană la risipit bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Lungu, primarul Sucevei
Ion Lungu, primarul Sucevei

În 2010, în plină criză economică, autorităţile locale au irosit zeci de milioane de euro pe achiziţii şi sporuri plătite ilegal, arată ultimul raport public al Curţii de Conturi.

Criza economică din ultimii ani nu a reuşit să înfrâneze apetitul edililor pentru cheltuirea iresponsabilă a banului public. O dovedeşte ultimul raport al Curţii de Conturi care a analizat modul în care au fost gestionate, în 2010, bugetele unui număr de 2.700 de instituţii publice locale - consilii judeţene şi locale, primării ori instituţii subordonate acestora.

Parc de agrement cu fântână arteziană la Spitalul Judeţean din Suceava

În opinia auditorilor Curţii de Conturi, mare parte dintre edili au ignorat Legea achiziţiilor publice la atribuirea unor contracte; le-au acordat ilegal sporuri şi prime subordonaţilor; au încălcat normele privind administrarea şi gestionarea patrimoniului primăriei, al consiliului judeţean sau al consiliului local şi au aruncat pe apa sâmbetei fondurile alocate de la bugetul statului. Printre judeţele cu cei mai risipitori primari se numără Caraş-Severin, Bihor, Sibiu, Timiş, Braşov, Suceava şi municipiul Bucureşti. 86 de milioane de euro este suma cheltuită ilegal de autorităţile locale în 2010.

Suceava, în top la facturi „umflate"

La capitolul ,,achiziţii", cei mai risipitori edili s-au dovedit a fi, potrivit Curţii de Conturi, cei din Suceava care au irosit 6,6 milioane de lei (1,5 milioane de euro), Braşov - 4,2 milioane de lei (990.000 de euro) şi Argeş - 3,6 milioane de lei (840.000 de euro).

Primul pas pentru transport electric la Suceava

Află AICI cum au gestionat banii publici şi alte primării din ţată şi vezi infografia pentru întreaga Românie.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro ca să afli cele mai importante știri din oraș și județ.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite