Haos în România, de 1 iunie: Transportatorii pe calea ferată, Metrorex, RATB şi Tarom intră în grevă generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste câteva zile, pe 1 iunie, în România nu va circula niciun mijloc de transport. Transportatorii pe calea ferată, angajaţii de la Metrorex, RATB şi Tarom vor intra marţi, 1 iunie, în grevă generală de o zi, în semn de solidaritate cu profesorii şi celelalte categorii profesionale, a declarat preşedintele Convenţiei Naţionale a Transportatorilor din România, Ion Rădoi.

"În momentul în care guvernul decide, printr-un act normativ, diminuarea salariilor, din punct de vedere legal putem declanşa greva, deoarece contractele colective de muncă au fost încălcate şi denunţate unilateral", a afirmat Rădoi.

Mai citiţi şi:

Funcţionarii ar putea intra în grevă generală în ziua asumării răspunderii sau în ziua moţiunii

România în grevă generală, peste zece zile

Conform programului de acţiuni sindicale, marţi, 25 mai, sindicatele din silvicultură pichetează sediile guvernului şi Ministerului Mediului. De asemenea, în ziua în care va avea loc asumarea răspunderii guvernului în Parlament pe Scrisoarea de intenţie cu FMI sindicalişti din toate confederaţiile sindicale vor picheta sediul Parlamentului, vor bloca intrările, încercând să discute cu fiecare parlamentar pentru a-l convinge să voteze moţiunea de cenzură iniţiată de PSD.

Conform liderului Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu, circa 1.500 de sindicalişti vor participa în plenul Parlamentului la dezbaterea moţiunii, în timp ce, afară, sindicatele vor organiza un lanţ uman.

Sindicatele pensionarilor se alătură acţiunilor celorlalte categorii profesionale şi pensionari din Galaţi, după ce vor picheta marţi sediul Ministerului Muncii, se vor alătura altor pensionari din Argeş şi Bucureşti şi vor merge la Parlament, încercând să discute cu preşedintele Traian Băsescu.

Acesta se va întâlni la Parlament cu reprezentanţii grupurilor parlamentare care susţin actuala guvernare, pentru a discuta despre măsurile economice de austeritate, în actualul context economic naţional şi european.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite