Gelu Voican Voiculescu: "Este foarte greu să fi umblat cineva la mormintele Ceauşeştilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent sâmbătă seară la emisiunea 3x3 transmisa de postul Realitatea tv, Gelu Voican Voiculescu şi-a exprimat îndoiala în ceea ce priveşte o eventuală profanare a mormintelor soţilor Ceauşescu. Fostul ministru în guvernul FSN este ferm convins că trupurile celor doi se află în cimitirul Ghencea din Capitală.

Întrebat dacă în gropile de la Cimitirul Militar Ghencea se află trupurile soţilor Ceauşescu, Gelu Voican Voiculescu a afirmat că “Da”, adăugând că, în cazul în care cineva ar fi umblat la mormintele, s-ar fi văzut.

Citiţi şi:

Gelu Voican Voiculescu: Am semnat materiale la Securitate despre Bivolaru cu numele meu

Iliescu, în 2010: „Minerii meritau mulţumiri!“

“La Cimitirul Militar Ghencea, cele două morminte sunt distanţate pentru că nu s-a găsit loc unul lângă celălalt. Exista şi riscul de a  fi profanate şi s-au luat tot felul de măsuri de precauţie pentru a nu se afla că sunt acolo. De aceea au fost înhumaţi şi fără preot…După 7 ani trupurile pot fi deshumate, potrivit legislaţiei. Teoretic totul este posibil, dar ţinând cont de amplasamentul, de locul respectiv, este foarte greu să li se fi luat trupurile. Asta ar fi să intrăm într-un fel de fabulaţie”.

Există şansa exterm de improbabilă să se fi umblat acolo, însă ar fi fost desul de greu de ascuns că ar fi umblat cineva acolo, a adăugat el.

“Nimic nu este sigur, dar 99% da”, a conchis Voican Voiculescu.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite