Funeriu aşteaptă sindicatele din învăţământ la negocieri: Dascălii ameninţă cu blocarea anului şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Funeriu, ministrul  Educaţiei
Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei

Reprezentanţii federaţiilor din învăţământ sunt aşteptaţi, joi, la discuţii cu ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu. Şefii sindicatelor au declarat că dascălii nu vor merge la dialogul cerut de ministru.

Cele patru federaţii sindicale au decis, miercuri, atât declanşarea grevei generale, cât şi blocarea anului şcolar, la nemulţumirile legate de Legea educaţiei şi de finanţarea învăţământului adăugându-se şi măsurile de reducere a salariilor propuse de autorităţi, care ar urma să fie aplicate din 1 iunie.

Mai citiţi şi:

Dacălii buzoieni, indecişi înaintea grevei generale

Se pregăteşte referendumul pentru greva generală din 31 mai

Profesorii braşoveni fac „referendum“ pentru grevă

Cadrele didactice nu mai trec de miercuri notele elevilor în catalog şi nu mai participă la evaluările naţionale şi la bacalaureat, ceea ce înseamnă blocarea anului şcolar.

Mai mult, profesorii vor intra din 31 mai în grevă generală, în 19 mai vor participa la mitingul din Piaţa Victoriei, iar în 1 iunie vor fi organizate mitinguri în municipiile reşedinţă de judeţ şi în Bucureşti.

Sindicaliştii din învăţământ cer să nu se aplice măsurile de reducere a salariilor, arătând că profesorii şi pensionarii nu pot fi făcuţi responsabili pentru "ani întregi de cheltuieli pe clientelă politică".

Urmăriţi şi:


Aproape 1.000 de studenţi au luat cu asalt Prefectura. Tinerii au scandat lozinci şi l-au huiduit pe ministrul Educaţiei

Invitaţia la dialog adresată de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a fost respinsă de liderii federaţiilor din învăţământ, care au spus că nu acceptă discuţii formale şi că aşteaptă din partea Guvernului o invitaţie oficială la negociere.

Funeriu: "Copiii trebuie să ne unească"

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului dispune de soluţii legale pentru a nu se ajunge în situaţia de blocare a Bacalaureatului şi a anului şcolar, a declarat, joi, ministrul Daniel Funeriu.

Potrivit acestuia, prin absenţa de la dialog a liderilor sindicali, aceştia riscă să devină "parte a problemei şi nu parte a soluţiei". "Copiii trebuie să ne unească, în jurul lor trebuie să ne strângem. Ameninţarea sindicatelor este o tentativă de a diviza societatea românească", a susţinut Funeriu.

El consideră că sindicaliştii nu ar trebui să ia "ostatic" viitorul copiilor şi nu ar trebui "să-şi bată joc" de munca la clasă, pe un an întreg, a profesorilor.

Ministrul a menţionat că, în ultimele trei săptămâni, s-a întâlnit aproape zilnic cu câte un lider al sindicaliştilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite