Fiul lui Păunescu: Refacerea Cenaclului Flacăra este un abuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moştenitorii lui Păunescu,de la stânga la dreapta: fiica Ioana,soţia Carmen Păunescu,fiica Ana-Maria şi fiul Andrei
Moştenitorii lui Păunescu,de la stânga la dreapta: fiica Ioana,soţia Carmen Păunescu,fiica Ana-Maria şi fiul Andrei

Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, a postat, pe blogul său, un comunicat din partea familiei referitor la Cenaclul Flacăra, în care subliniază că refacerea Cenaclului reprezintă "un abuz", "o ilegalitate" şi "este o imposibilitate".

Indiferent dacă a fost buna sau reacredinţă, cei care au anunţat ca posibilă o astfel de acţiune, nu aveau dreptul moral sau legal, deoarece "acest nume de viaţă şi de legendă" " este brand cultural şi marcă protejată", a scris Andrei Păunescu pe blogul său.

Mai citeşte şi:

Vasile Şeicaru: "Cenaclul Flacăra nu se poate reface! Poate doar să organizăm câteva concerte în memoria lui Adrian Păunescu"

Socaciu vrea să reaprindă Flacăra Cenaclului

Potrivit familiei Păunescu, "Cenaclul Flacăra, inventat şi condus de Adrian Păunescu, nu s-a putut şi, firesc, nu se poate, fără el".

"Cei ce s-au grăbit să anunţe deja, după 5 noiembrie 2010, ca artişti sau nu, din bună sau reacredinţă, reorganizarea, refacerea Cenaclului Flacăra în spectacole sau producţii mediatizate, purtând acest nume, să afle: este un abuz, este o ilegalitate, este o imposibilitate, este imoral, pentru că, la fel ca atunci când Adrian Păunescu era în viaţă, Cenaclul Flacăra, inventat şi condus de Adrian Păunescu, nu s-a putut şi, firesc, nu se poate, fără el.

Despre toate celelalte este timp să vedem cum, când, dacă şi unde acest nume de viaţă şi de legendă, care este brand cultural şi marcă protejată, poate fi citat sau folosit în titulatura unor manifestări, producţii, evenimente sau materiale de orice fel
", a anunţat fiul lui Adrian Păunescu.

Victor Socaciu a declarat că se va "strădui" să-i adune, pe cei care au cântat la Cenaclul Flacăra, în locuri cu "simbolistică naţională" şi să organizeze, în memoria poetului Adrian Păunescu, manifestări sub titulatura "Să reaprindem Flacăra".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite