EXCLUSIV: Teo pleacă pe banii lui Sârbu la tratament în Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedeta de televiziune va fi transportată în cursul zilei de astăzi la spitalul Allgemeines Krankenhaus din Viena (AKH), au declarat surse medicale pentru adevarul.ro. Numai pentru a fi transportată cu avionul-ambulanţă a spitalului AKH, Teo va cheltui 10.000 de euro. O zi de spitalizare va costa încă 1.000 de euro.

Update Teo e transportată cu un avion privat, cu echipaj SMURD, în Austria. Aeronava va ateriza la Linz. De acolo ea va fi transportată cu ambulanţa la Viena.

Update: Deşi iniţial conducerea Spitalului Elias, citată de Mediafax,  a anunţat că Teo Trandafir a fost transferată la Clinica AKH din Viena, Teo nu a putut fi tranportată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, atât la Bucureşti, cât şi la Viena unde nu se poate ateriza din cauza ceţii. Avionul ambulanţă de la Constanţa pleacă la Munchen, dar fără Teo Trandafir.

Uptate: Teo Trandafir a fost transferată la Clinica AKH din Viena a anunţat conducerea Spitalului Elias.

Update: Transportul şi cheltuielile pentru spitalizarea vedetei vor fi suportate de fostul patron al acesteia, Adrian Sârbu.

"Este adevarat ca domnul Sârbu suportă costurile dar nu pot să spun care sunt acestea", ne-a spus Camelia Cavadia, P.R. la ProTv.

Update: Avionul ambulanţă de la spitalul AKH a ajuns în România, pe aeroportul de la Constanţa. Surse medicale au declarat pentru adevarul.ro că avionul ar fi trebuit să ajungă la Otopeni dar din cauza vremii nefavorabile, pilotul a fost nevoit să aterizeze la Constanţa. "În cursul zilei de azi va ajunge însă la Otopeni pentru a prelua pacienta", au mai declarat sursele.

Teo Trandafir a hotărât să plece la Viena în cursul zilei de astăzi pentru a se trata de pancreatita acută, care a adus-o pe patul de spital în urmă cu mai bine de o săptămână, au declarat surse medicale pentru adevarul.ro. Explicaţia acestei decizii vine de la managerul spitalului “Elias” din Capitală, acolo unde este internată vedeta: “este în discuţie plecarea ei la Viena pentru tratament. În general, la noi lipsesc multe", a declarat pentru Mediafax, Doina Dimulescu, managerul spitalului Elias.

Mai citiţi:

Tatăl vedetei: "Teo este cu moralul la pământ"

Astfel, Teo va fi luată de la spitalul din Bucureşti de un avion aparţinând AKH pentru a cărui închirere va plăti în jur de 10.000 de euro. Numai aterizarea şi decolarea de pe aeroportul Băneasa, costă câte 100 de euro.

Fosta vedetă TV a ajuns la un spital privat încă de joia trecută din cauza unei crize biliare. „Mi-au spus că mi-a cedat organismul din cauza stresului şi a oboselii. Am făcut o criză biliară. De două zile nu mă simt bine, nu mai puteam să mănânc, să dorm. M-au burduşit cu reţete şi am rămas sub atenţia lor în perioada următoare", a spus Teo Trandafir. Ulterior, a fost transferată la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias"unde a fost diagnosticată cu pancreatită acută.

Cheltuielile pentru fiecare zi de spitalizare costă aproximativ 1.000 de euro.


Spitalul austriac, Mecca pentru pacienţii români


AKH a devenit, în ultimii ani, un fel de Mecca pentru pacienţii români, aici fiind internaţi zilnic aproximativ zece români. Este destinaţia medicală preferată de conaţionalii noştri cu dare de mână cum ar fi fostul ministru al Muncii, Marian Sârbu, fostul senator PSD Antonie Iorgovan şi chiar preşedintele Traian Băsescu, care a fost operat în 2006 de hernie de disc. Şi Amelia Antoniu a mers tot la Viena anul trecut, după ce a fost la un pas de moarte în urma unei infecţii contractate în spital.

Şi bolnavii fără bani şi care suferă de afecţiuni aproape incompatibile cu viaţa, fac eforturi supraomeneşti, îşi vând casele, se împrumută sau strâng bani din donaţii pentru a ajunge la AKH. Aşa a făcut şi familia lui Codruţ Oprea, poliţistul în vârstă de 25 de ani din Târgovişte, care se află în stare vegetativă după ce a fost lovit cu o sticlă în cap de un interlop. Familia acestuia a strâns 50.000 de euro din donaţii pentru a-l duce pe Codruţ la Viena.

De asemenea, Sebastian Bunică în vârstă de 9 ani, copilul care anul trecut, în urma unei operaţii de extirpare a unei tumori a intrat în comă la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, a fost dus de părinţii săi la AKH, dar nu a mai putut fi salvat.

„Ne-a costat 9.600 de euro -ambulanţă al clinicii, bani pe care i-am împrumutat, iar fiecare zi de spitalizare a mai costat câte 1.000 de euro ", ne-a spus Marius Bunică, tatăl băiatului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite