Drumul spre litoral, gâtuit pentru un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Podul de la ecluza din Cernavodă va fi refăcut. Viaductele, construite în perioada Canalului Dunăre-Marea Neagră, vor fi refăcute. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale va demara pe 10 ianuarie reabilitarea, a cărei finalizare este preconizată în 2012.

Citiţi şi: Podul de la ecluza Cernavodă, închis pentru reparaţii

Începând de mâine, şoseaua Constanţa - Cernavodă (DN22C) va fi închisă pentru lucrările de reabilitare a podului de la Cernavodă. Podul de la ecluză era în stare precară, fiind construit de la inaugurarea Canalului Dunăre - Marea Neagră. Constructorii spun că viaductele vor fi dărâmate şi refăcute, iar circulaţia feroviară nu va fi afectată decât pe parcursul a câteva ore.

Principala recomandare este de a tranzita oraşul Cernavodă, dar numai pentru traficul uşor. Traficul greu are interzis în zonă pe perioada lucrărilor. Investiţia face parte dintr-un proiect de reabilitare a zece poduri strategice în zona Dobrogea, finanţat de BERD şi de Guvernul României. Reabilitarea podului rutier şi de cale ferată de pe DN 22C costă 11,7 milioane de euro.

Cel mai aglomerat drum

Şeful Biroului Drumuri Naţionale din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, comisarul Constantin Bădângă, spune că drumul cel mai aglomerat va fi DN2A, pe ruta Giurgeni - Hârşova - Constanţa. „Pe raza judeţului Constanţa, traficul va deveni mai aglomerat de la Hârşova spre oraş. Rezistenţa structurii rutiere la traficul greu va rezista, pentru că a fost proiectat de la bun început pentru aşa ceva", a declarat comisarul Bădângă.

Închis şi la Giurgeni

Traficul spre şi dinspre Dobrogea va fi infernal, pentru că şi podul de la Giurgeni va intra în reabilitare în această lună. „Noi ştim că pe 15 ianuarie vor începe lucrările şi la Giurgeni şi probabil se va circula pe o singură bandă. Vom avea mult de lucru", spune şeful Serviciului Rutier din Ialomiţa, comisarul Sorin Goagă. 

Rute ocolitoare pentru maşini

Trafic uşor: Bucureşti - A2 - DJ 223C (breteaua Cernavodă - DN 22C) - municipiul Cernavodă - DN 22C – Constanţa;
Trafic greu: ruta 1 Bucureşti - DN 2 - Urziceni - DN 2A - Giurgeni - Constanţa; ruta 2 Bucureşti - A2 - Drajna - DN 21 - Slobozia - DN 2A – Giurgeni - Constanţa (250 km); ruta 3 Bucureşti - Feteşti (A2) - Gura Ialomiţei (3B) - Constanţa (2A).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite