VIDEO Dinu Patriciu: „Nu salariul de început contează, ci locul pe care îl alegi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bursierii programului „Orizonturi Deschise“, susţinut de Fundaţia „Dinu Patriciu“, s-au întâlnit cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru a discuta strategiile de reintegrare a tinerilor plecaţi la studii.

Dinu Patriciu: „Ca români aveţi şansa să ajungeţi în structuri de management în România mai repede decât în afară"

„Ca români aveţi şansa să ajungeţi în structuri de management în România mai repede decât în afară", a declarat Dinu Patriciu, preşedintele fundaţiei, la dezbaterea „Întoarcerea în România a tinerilor cu studii în străinătate: modele de succes, oportunităţi şi provocări". Dezbaterea a fost organizată de Fundaţia „Dinu Patriciu", în parteneriat cu Adevărul Holding. „Nu salariul de început contează, ci locul pe care îl alegi", le-a explicat tinerilor omul de afaceri. Patriciu le-a recomandat tinerilor să se autoevalueze corect şi să îşi stabilească priorităţile.

Directorul general Adevărul Holding, Peter L. Imre, a vorbit despre importanţa reîntoarcerii tinerilor. „Într-o lume în care toate sondajele arată deznădejde, descumpănire, lipsă de perspectivă, supărare, tristeţe şi delăsare, singura şansă prin care această ţară poate să‑şi schimbe paradigma existenţială este prin voi, tinerii care se reîntorc", a precizat Peter L. Imre.

Directorul general al Fundaţiei „Dinu Patriciu", Tincuţa Baltag, a arătat că scopul programului „Orizonturi Deschise" este de a consolida o comunitate a tinerilor plecaţi la studii şi reîntorşi în ţară. „De patru ani avem sute de tineri care s-au întors în România şi au început să dezvolte proiecte frumoase aici. Noi suntem foarte mândri de ei", a susţinut Tincuţa Baltag. Bursierii „Orizonturi Deschise" au susţinut că nu obligaţia contractuală i-a determinat să se reîntoarcă în România, ci dorinţa de a schimba ceva şi oportunităţile oferite de ţara noastră. 

Cameraman: Marin Dumitru

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite