Deţinuţii din Craiova „se dau“ pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Şerban, zis „Begu“, este condamnat la opt ani pentru viol şi face „victime“ pe Facebook din penitenciar
Ionuţ Şerban, zis „Begu“, este condamnat la opt ani pentru viol şi face „victime“ pe Facebook din penitenciar

Interlopi condamnaţi pentru crime şi violuri au telefoane mobile în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova şi socializează la vedere pe Facebook.

Adrian Tâmplaru, din clanul „Tâmplarilor" din Sibiu, condamnat de Tribunalul Dolj la opt ani de închisoare pentru trafic de persoane, Ionuţ Şerban, zis şi „Begu", condamnat la opt ani pentru viol, şi Cătălin Mavrichie, nimeni altul decât cel care l-a omorât pe interlopul „Caiac", au pagină de Facebook, deşi sunt în spatele gratiilor. Deţinuţii şi-au postat de pe telefonul mobil direct pe contul de socializare poze cu ei chiar din celula în care stau.

CITEȘTE ȘI

FOTO Iată cum "se dau" pe Facebook parlamentarii

Ionuţ Şerban, zis şi „Begu", originar din comuna doljeană Călăraşi, face tot posibilul să atragă atenţia celor 115 prieteni. Îşi etalează muşchii lucraţi la sală şi îşi recunoaşte orientarea sexuală. A postat o fotografie cu un bărbat pe care a scris mare şi o explicaţie sugestivă: „Vă prezint pe soţia mea".

Tâmplaru are 3.500 de prieteni

Adrian Tâmplaru, din clanul „Tâmplarilor", este mai rezervat în privinţa apariţiilor pe Facebook. Din spatele gratiilor, el încărcat pe contul său doar 12 poze, iar într-o fotografie apare alături de fosta formaţie Elegance. Puşcăriaşul are 3.457 de prieteni, iar pe prima pagină a scris şi câteva cuvinte despre el. „Întotdeauna am încercat să ştiu ce vreau (sau mai bine zis am ştiut ce vreau) şi niciodată nu am renunţat la visurile şi idealurile mele, indiferent de risc, sacrificiu, preţ sau consecinţe, iar atunci când îţi doreşti cu adevărat ceva şi ai suficientă ambiţie, Universul lucrează în favoarea ta. Nu renunţ niciodată!!!", a postat pe pagina de socializare Tâmplaru.

Nu au voie cu telefoane mobile

Conducerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă (PMS) din Craiova susţine că nu se poate face dovada, cu mijloacele tehnice de care dispune unitatea, că acele conturi sunt accesate de către persoanele private de libertate.

info

„Deţinuţii nu au voie să deţină telefoane mobile, iar în urma percheziţiilor care au avut loc, atunci când au fost descoperite astfel de obiecte, imediat au fost confiscate", a spus Adrian Becheanu, directorul PMS Craiova. Cu toate acestea, chiar în timp ce şefii penitenciarului răspundeau întrebărilor legate de fotografiile deţinuţilor pe conturile de socializare, Adrian Tâmplaru se împrietenea pe Facebook cu unul dintre reporterii „Adevărul".

"Deţinuţii nu au voie să deţină telefoane mobile, iar în urma percheziţiilor care au avut loc, atunci când au fost descoperite astfel de obiecte, imediat au fost confiscate.''
Adrian Becheanu
directorul  Penitenciarului Craiova

Pe mână cu deţinuţii

O asistentă din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Craiova a fost dată afară la începutul acestui an, după ce a fost prinsă că împărţea telefoane mobile puşcăriaşilor. De-a lungul timpului, puşcăria din Bănie a fost în mijlocul mai multor scandaluri. Cel mai grav dintre acestea s-a petrecut în 2010, când trei gardieni au fost snopiţi în bătaie de mai mulţi deţinuţi.

După faptă şi pedeapsă

- Adrian Tâmplaru a fost condamnat în anul 2007 de către Tribunalul Dolj la opt ani de închisoare cu executare. A fost acuzat de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, acte cu violenţă, luare de taxă de protecţie, tentativă de omor, ultraj, proxenetism şi şantaj.
- Ionuţ Şerban, zis şi „Begu", a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru viol. Bărbatul a supus la perversiuni sexuale o minoră în vârstă de 16 ani. Făcea parte din clanul „Juve" din Dăbuleni.
- Cătălin Mavrichie este vedeta Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Craiova. Mavrichie este închis pentru omor calificat şi a fost condamnat la 18 ani de închisoare, după ce l-a ucis în urmă cu patru ani pe Mihai Pârvu, zis şi „Caiac", unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din Craiova.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite