FOTO Iată cum "se dau" pe Facebook parlamentarii gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 12 din cei 13 parlamentari de Galaţi au conturi de Facebook. Excepţie face doar deputata Carmen Axenie. Cele mai multe dintre paginile de socializare ale politicienilor gălăţeni sunt varză şi nu conţin niciun fel de informaţii.

Dacă alegerile pentru Parlamentul României s-ar muta pe Facebook, atunci actualii senatori şi deputaţi de Galaţi ar avea o mare problemă. N-ar strânge, împreună, mai mult de 8.000 de voturi, acesta fiind numărul de prieteni şi fani pe care îi au pe cunoscutul site de socializare.

Boldea are patru conturi!

Cel mai activ pe Facebook este deputatul PDL Mihail Boldea, care are nu mai puţin de patru conturi. Ce-i drept, trei dintre ele sunt formale, în sensul că nu conţin decât poza deputatului şi informaţia că este parlamentar de Galaţi.

image

Mihail Boldea la scuba diving

Am patrulea dintre conturi este însă foarte activ, însumând 3.440 de prieteni, adică peste 40% dintre pritenii şi fanii tuturor parlamentarilor locali la un loc. Cumva surprinzător, Boldea face pe respectivul cont de Facebook doar socializare, nu şi politică. El are câteva mii de share-uri, mai ales videoclipuri, bancuri şi fotografii din şi de vacanţă.

Ichim şi Dobre fac doar politică

Deputatul PNL Victor Paul Dobre, cu 2.890 de prieteni, este al doilea în topul prezenţei politicienilor gălăţeni pe Facebook. Dobre nu se ocupă însă cu socializarea în forma consacrată a cuvântului, ci face politică pe întrecute. Toate fotografiile sunt de la întâlniri liberale, iar toate discuţiile se învârt în jurul acestui partid, tinerii de la TNL fiind foarte activi pe pagina şefului.

image

Paul Ichim la miting

Al treilea în top este liberalul Paul Ichim, care are 1.570 de prieteni. Şi pagina senatorului Ichim este, ca şi în cazul lui Dobre, top 100% politică. Foarte interesante galeriile foto de la protestele anti-guvernamentale. Desigur senatorul este în prim plan la toate, căci doar nu a plătit fotograful degeaba!

Mircea Toader s-a triplat pe Facebook!

Deputatul PDL Mircea Nicu Toader a ţinut să-şi arate importanţa într-un mod original: are trei conturi pe Facebook. Două sunt un fel de clone nereuşite, deoarece conţin doar poza deputatului şi informaţia că este parlamentar.

image

Mircea Toader, omul triplu

Un al treilea, însă, are 90 de prieteni şi pare un început de socializare. Aflăm astfel că Mircea Toader militează împotriva celor care torturează animalele şi că-i place muzica. Absolut toată muzica! De la jazz la rock şi apoi până la folclor. Teoretic, deputatul are şi site personal, însă linkul duce către... nicăieri. Adică n-are.

Nica, Ciucă şi Saghian, masochiştii naţiei

Senatorul Gheorghe Saghian şi deputatul Dan Nica au, cu excepţia pozelor, pagini identice pe Facebook. Ambele conţin: 1) - un link către un reportaj despre România care nu mai există pe Youtube; 2) - un articol în care sunt criticaţi pentru absenteism în Parlament. Uite că oamenii sunt autocritici, care va să zică!

image

Gheorghe Saghian îşi dă palme în singurului lui post de pe propriul wall

Autocritica lui Nica a fost mai apreciată de fani, care i-au dat 7 like-uri (cam cât pasagerii unui maxi-taxi), în vreme ce Saghian are doar două like-uri, ceea ce înseamnă că-şi poate lejer plimba fanii cu motoreta.

În schimb , deputatul PC Bogdan Ciucă, în ciuda faptului că are tot două linkuri, a reuşit să adune 96 de fani, deci două autocare pline ochi de simpatizanţi.

Parlamentari cu zero la socializare

Ceilalţi deputaţi şi senatori aproape că nu există pe Facebook. Deputata PDL Carmen Axenie nici măcar nu are cont pe amintitul site de socializare (dar are blog, pe care n-a mai scris nimic de jumătate de an), în vreme ce Florin Pâslaru, Viorel Ştefan, Lucreţia Roşca, Laurenţiu Chirvăsuţă şi Marius Necula au conturi care conţin poza lor şi funcţia deţinută în Parlament.

Culmea, chiar dacă activitatea lor de socializare este zero (pe cea din Parlament n-o comentăm, că nu suntem analişti politici), aceştia au strâns, fiecare, între două şi şase like-uri. Nici măcar membrii familiilor lor nu le-au dat like, deci!

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite