Deszăpezirea unui kilometru de autostradă costă 4.509 euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a aprobat standardele de cost pentru întreţinerea curentă pe timp de iarnă a drumurilor publice de interes naţional.

Conform unui comunicat remis de către Ministerul Transporturilor, pentru deszăpezirea unui kilometru de autostradă standardul de cost este fixat la 4.509 euro. „Pentru drumurile incluse în nivelul I de viabilitate (autostrăzi, drumuri cu 4 benzi de circulaţie, drumuri cu 2 benzi care leaga capitala de oraşele reşedinţe de judeţ) standardul de cost este fixat la 4.509 euro/km pentru perioada 1 noiembrie - 31 martie“, se arată în comunicat.

Citiţi şi:

Peste trei sute de mii de euro, pentru deszăpezirea străzilor din Oradea

Autostrada construită de Rusia, care va înconjura Marea Neagră, va trece şi prin Bucureşti

Ministerul Transporturilor a anunţat şi preţul stabilit pentru deszăpezirea drumurilor naţionale. „Pentru nivelul II de viabilitate (drumuri naţionale din clasele tehnice III şi IV, cu trafic între 3.501-8.000 vehicule în 24 de ore, respectiv 750-3.500), standardul de cost este de 3.688 euro/km, iar pentru nivelul III (restul drumurilor naţionale care trebuie menţinute în stare de viabilitate) acesta este de 2520 euro/km“, mai precizează Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite