Peste trei sute de mii de euro, pentru deszăpezirea străzilor din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Szoros Sandor a spus că străzile din cartiere sunt pline de gheaţă şi zăpadă
Szoros Sandor a spus că străzile din cartiere sunt pline de gheaţă şi zăpadă

Oradea este pe primul loc în topul cheltuielilor cu deszăpezirea în zona de vest. În ciuda banilor cheltuiţi, pe străzi s-a circulat cu dificultate din cauza zăpezii şi a gheţii, în special în cartiere şi la periferie.

Pentru ca șoferii orădeni să nu trebuiască să se lupte cu zăpada și gheața și să poată circula în condiții decente pe timpul iernii, Primăria Oradea a alocat 800.000 lei (cca. 190.000 euro) în 2010 și 1.300.000 de lei ( peste 300.000 euro) pentru 2011. Este cea mai mare sumă cheltuită în acest sens în zona de vest a țării, Timișoara figurând cu 46.000 de euro pe an, Aradul cu 50.000 de euro (pentru patru luni de iarnă), Reșita cu 10.000 de euro și Deva cu în jur de 5.000 de euro pe lună.

Pericol public

În ciuda sumei imense de bani cheltuiți, în această dimineață șoselele din Oradea arătau deplorabil. Dacă arterele principale au fost curățate, pe străzile secundare din centrul orașului și mai ales pe cele din cartiere se circula cu mare dificultate. „Sunt bani aruncați. Șoselele nu au fost curățate cum trebuie. În cartiere e pericol public, așa de înghețate sunt drumurile", a spus astăzi Szoros Sandor (42 ani), șoferul unui autoturism Dacia.

Reclamații

Mirela Macra, purtător de cuvânt la Primăria Oradea, a spus că, de ieri dimineață, operatorul de salubritate RER Ecologic, responsabil cu deszăpezirea, a folosit 20 de tone de clorură de calciu, 90 de tone de sare și 140 de tone de nisip. „Cetăţenii pot sesiza Dispeceratul RER la numărul de telefon 0259.433.195. Până acum s-au primit șase reclamații, toate fiind rezolvate", a spus Mirela Macra, în această dimineață. Aceasta a precizat că pentru deszăpezire au prioritate arterele principale ale orașului, sensurile giratorii și podurile. „Pe străzile mici, care nu sunt cuprinse în programul de deszăpezire, se poate interveni, cu tractorașul, la sesizarea cetățenilor", a spus Macra.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite