Cum au petrecut VIP-urile din puşcării Crăciunul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Voicu a fost arestat preventiv la 30 martie 2010, fiind acuzat de grave fapte de corupţie
Cătălin Voicu a fost arestat preventiv la 30 martie 2010, fiind acuzat de grave fapte de corupţie

Senatorul Cătălin Voicu, arestat preventiv la Penitenciarul Rahova, şi-a împărţit bucatele primite de Crăciun cu un judecător, dar şi cu un traficant de arme. Cândva petreceau Sărbătorile cu bucate alese. Acum au ajuns după gratii.Parlamentari, magistraţi sau oameni de afaceri au întâmpinat Crăciunul în arest.

Crăciunul puşcăriaşilor: cadouri şi vizite de la rude

Senatorul PSD Cătălin Voicu, acuzat de mai multe fapte de corupţie, închis în celula VIP-urilor de la Penitenciarul Rahova, a avut de Crăciun un meniu de sărbătoare. Fostul parlamentar a mâncat la prânz ciorbă cu afumătură, fasole cu friptură şi cârnaţi şi mere. Penitenciarul nu i-a dat cozonaci lui Voicu, dar acesta a avut dreptul la un pachet suplimentar cu ocazia Sărbătorilor. Crăciunul l-a sărbătorit alături de colegii din celulă şi a jucat rummy, table şi şah. De asemenea, ei au ascultat colinde la televizorul din cameră.

Citiţi şi:

Îngrămădeală mare după gratii. Infractori de lux tânjesc după cârnaţi şi răchie fiartă
AUDIO EXCLUSIV Puşcăriaşii din Timişoara au devenit scriitori. Ascultă poveştile lor de Crăciun scrise pentru famiile aflate în libertate


Printre colegii de masă şi de joc ai lui Voicu s-au numărat traficantul de arme Shimon Naor, fostul preşedinte al Judecătoriei Petroşani Valentin Popescu, precum şi unul dintre hoţii de arme de la unitatea militară din Ciorogârla, Liviu Iordan. De meniul de la Penitenciarul Rahova s-au bucurat şi „locatarii" arestului Poliţiei Capitalei. Astfel, fasole au primit în meniu şi Andrei Plăcintă, fiul senatoarei Sorina Plăcintă, arestat preventiv pentru tentativă de omor, dar şi cei doi generali din Ministerul Apărării Ioan Marian şi Mihai Chiriţă, arestaţi pentru fraudarea concursurilor pentru angajarea în cadrul MApN.

Ciorbă ţărănească pentru Băhăian

Fostul patron al societăţii Sabina Product, Sergiu Băhăian, judecat pentru că ar fi comandat uciderea a două persoane şi pentru mai multe infracţiuni economice, a avut un meniu mai diversificat. „Cazat" la Penitenciarul Mărgineni, Băhăian a primit, la masa de Crăciun, ciorbă ţărănească cu carne de porc, friptură de porc cu piure de cartofi şi cozonac.

Potrivit unor oficiali din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, meniul unei zile normale este de aproximativ 2.880 de calorii pentru fiecare deţinut, iar cel pentru zile festive (Crăciun, Revelion, Paşte, 1 Decembrie şi Sfinţii Petru şi Pavel) are un supliment de 925 calorii. Şi alte penitenciare din ţară au organizat mese festive deţinuţilor. Prânzul la Penitenciarul Brăila a constat în ciorbă de porc, sărmăluţe în foi de varză şi cozonac.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite