Îngrămădeală mare după gratii. Infractori de lux tânjesc după cârnaţi şi răchie fiartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cărăşenii certaţi cu legea petrec Crăciunul după gratii
Cărăşenii certaţi cu legea petrec Crăciunul după gratii

Arestul IPJ Caraş-Severin şi Penitenciarul Timişoara sunt pline până la refuz de cărăşeni certaţi cu legea, care stau departe în aceste zile de bucatele tradiţionale de Crăciun. Alţii, se află chiar mai departe de casă, dar tot în spatele gratiilor. Există însă şi destui care au scăpat de cătuşe nu cu mult timp înainte de sărbătorile de iarnă.

Arestul IPJ Caraş-Severin şi Penitenciarul Timişoara sunt pline până la refuz de cărăşeni certaţi cu legea, care stau departe în aceste zile de bucatele tradiţionale de Crăciun. Alţii, se află chiar mai departe de casă, dar tot în spatele gratiilor. Există însă şi destui care au scăpat de cătuşe nu cu mult timp înainte de sărbătorile de iarnă.


Adio vacanţe de lux
    Lui Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, bossii de la UCM Reşiţa, li s-au refuzat vacanţele de lux cu care erau aceştia obişnuiţi. În arestul capitalei, cei doi, acuzaţi că ar fi pus la cale împreună cu Said Baaklini un tun de 60 de milioane de euro, schimbă poveşti cu şpăgari, hoţi sau violatori, în timp ce, copiii şi soţiile îi aşteaptă în zadar în preajma bradului de acasă. Nicoleta Gumă, Gheorghe Stancu şi Eugen Tacotă au obţinut strămutarea dosarului “Mită de 52.000 de euro la Facultatea Hyperion“ de la Tribunalul Caraş-Severin la Tribunalul Dolj, dar şi magistraţii olteni au considerat că locul şpăgarilor e după gratii. Contrabandiştii de ţigări coordonaţi de fotbalistul Florian Halas nu au avut nici ei mai mult noroc, chiar dacă şi-au angajat avocaţi plătiţi cu 100.000 de euro.


Crăciun şi Revelion, în cămăşi cu dungi
Slavco Avram, interlopul din Clisură care a umilit un poliţist de frontieră şi l-a atacat cu sabia chiar în sediul instituţiei, s-a făcut băiat cuminte în preajma Crăciunului, a schimbat uşa spitalului prin care aruncase cu omul legii, dar în zadar. Moş Crăciun nu i-a adus libertatea pe care a cerut-o de atâtea ori magistraţilor de la Judecătoria Moldova Nouă şi Tribunalul Caraş-Severin. Ianăş Iacobici, zis Talancea, n-a apucat să facă vreun cadou apropiaţilor cu zecile de mii de dolari falşi pe care le-a aruncat pe piaţă şi rămâne să petreacă noaptea dintre ani cătuşat. Un cadou nefericit a primit de Crăciun şi Teodor Pascu, pistolarul de la Rusca Montană, care i-a făcut o gaură în gât unui partner de şpriţ: 29 de zile de arest preventiv. Doru Daş, jandarmul care a ucis un tânăr de 20 de ani trecând cu maşina peste el a scăpat de acuzaţia de omor calificat, dar rămâne în arest pentru ucidere din culpă. Cei doi criminali de la Poiana, care, cu creierul îmbibat în alcool i-au zdrobit capul unui consătean, nu au nicio şansă să mai pună gura pe băutură mulţi ani de acum încoace.


Surprize, surprize, de la primarul şpăgar
    Primarul de la Zăvoi, Antonie Bunei, are toate motivele să creadcă în minunile de Crăciun. El şi fiul lui cel mare, Silviu, au ieşit din Penitenciarul Timişoara, chiar dacă procurorii îi acuză că au cerut şi primit şpagă nu mai puţin de 48.000 de euro. Mai mult decât atât, primarul Bunei a anunţat oamenii din comună că le face o surpriză în Ajunul Crăciunului: se întoarce la Primărie!


Teribiliştii se bucură de libertate
Claudiu Hauptmann, liceanul care a omorât şase oameni după ce a condus ca un dement cu 160 de km/h pe o ploaie torenţială, îşi petrece sărbătorile de iarnă în braţele noii iubite. A uitat repede de Adelina Ardelean, iubita sa care s-a stins pe scaunul din dreapta al maşinii care gonea nebuneşte, şi acum îşi face planuri de viitor alături de o asistentă medicală. Un alt teribilist care s-a făcut remarcat în 2010, Cristian Ungur, face sărbătorile în sânul familiei. A intrat beat cu maşina pe aeroport şi a rănit patru oameni, dar toţi sunt bine acum şi le cere încă o dată scuze pentru actul său de inconştienţă. Andrei Maxim, tânărul de 21 de ani care a omorât din doi pumni un bătrân în mijlocul străzii este liber să petreacă, dar acasă. El nu are voie să părăsească localitatea.


Vise interzise, în puşcărie
    Judecătorii cărăşeni i-au lăsat acasă pe Buzăianu, Melniceanu, Jenariu şi Niculescu, clonatorii de carduri care au petrecut opt luni în spatele gratiilor. Cu toţii s-au jurat că nu vor mai goli bancomate cu carduri clonate, astfel că, reşiţenii au avut ce cheltui de sărbători. Traficanţii de droguri din Moroasa fac sărbătorile separat. Unii, în puşcărie, alţii acasă, în familie. Cei care au scăpat cu pedepse mai mici au părăsit deja poarta Penitenciarului Timişoara, dar destui vânzători de vise petrec Revelionul în cămăşi cu dungi. Şef cu distracţia ar putea fi chiar Francisc Bancsa, patronul magazinului de etnobotanice din Reşiţa, condamnat la zece ani de închisoare.
    Pentru a intra şi ei în spiritul Crăciunului, administratorii penitenciarului şi ai arestului au promis că vor pregăti pentru cei amintiţi un meniu special în aceste zile. Dar cui îi tihneşte oare mâncarea după gratii?!

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite