Cristian Tabără, cercetat pentru viol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Tabără, Directorul Departamentului Film al TVR, este cercetat de procurorii bucureşteni pentru viol, în urma plângerii depuse de o fetiţă de 12 ani, fiica uneia dintre fostele lui iubite. Acesta neagă vehement acuzaţia.

Citește aici declarațiile fostei soții a lui Cristian Tabără

Cristian Tabără: „Nu este nimic adevărat. Nu am fost citat încă de niciun organ de cercetare penală“

AZI/ Fiica autistă a unui poliţist gălăţean a fost abuzată sexual, în plină stradă, de un individ neidentificat

"În dosarul penal cu numărul 2279/P/2010, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti desfăşoară acte premergătoare începerii urmăririi penale împotriva numitului Tabără Cristian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol asupra unui minor, faptă prevăzută de articolul 197 alineatul 3 din Codul Penal", a precizat, ieri, pentru EVZ, purtătorul de cuvânt al Parchetului, procuror Alexandra Lăncrănjan.

La alineatul 3 e prevăzut că "pedeapsa este închisoarea de la 10 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi, dacă victima nu a împlinit vârsta de 15 ani".

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a fost audiat de un  ofiţer judiciarist, a fost consultat un psiholog şi, în opinia acestora, nu are un comportament disimulat.

"Copilul a descris în amănunt faptele care ar fi fost comise cu mai mult timp în urmă. În astfel de cazuri, ancheta merge mai departe, deoarece fiind vorba despre un copil ale cărui mărturii par credibile, nici retragerea plângerii nu înlătură răspunderea penală", au conchis sursele citate.

Declaraţia mamei

"Am vrut să o ţin departe de un eventual scandal de presă. Vreau să-mi protejez copilul. A trecut deja printr-o mare traumă. Un scandal de presă e ultimul lucru de care ar avea nevoie. A fost cumplit pentru ea. Eu şi Cristian Tabără ne-am despărţit între timp. Însă cea mică a insistat să facă asta. A insistat să meargă la poliţie. A depus o plângere după un an de la... acel moment. Nu a fost vorba despre un viol propriu-zis. Să nu vă imaginaţi că s-a ajuns acolo. A fost vorba despre... nici nu ştiu cum să-i spun...”, a declarat şi mama fetiţei.

Contactat de Evz, Cristian Tabără a refuzat să vorbească despre ceea ce el a catalogat a fi “o proste”: “Mi se pare o mare prostie. Pe mine nu m-a anunţat nimeni, nici poliţia, nici parchetul. Eu nu ştiam nimic despre aşa ceva”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite