Crăciun cu ploi şi 16 grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii spun că în următoarele zile vremea se va încălzi. De Crăciun vom avea parte de o vreme ploioasă, cu temperaturi mai mari cu 10 grade Celsius decât ar fi normal în această perioadă.

Specialiştii de la Adminitraţia Naţională de Meteorologie (ANM) arată că cel mai cald va fi în sudul ţării, unde maximele termice vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade. „Joi vom avea ceaţă în sudul şi estul ţării. În schimb, în Banat şi Crişana, temperaturile vor ajunge la 15-16 grade. Dacă până acum am avut două localităţi, adică Oradea şi Târgovişte, unde s-au înregistrat 16 grade, în zilele de Crăciun vom avea mai multe oraşe unde temperaturile vor fi ridicate", a spus Maria Tomescu, meteorolog de serviciu la ANM.

Citiţi şi: Meteo: Iarna se lasă aşteptată

Temperaturi ridicate

Meteorologii susţin că de Crăciun vremea se va menţine caldă, dar va ploua în toate regiunile ţării. Vineri, 24 decembrie, ploile vor cădea mai întâi în vestul ţării. Temperaturile maxime vor atinge 15-16 grade în vestul ţării şi 1-2 grade în nordul Moldovei. Specialiştii arată că în această perioadă vom avea valori mai mari cu până la 10 grade Celsius decât ar fi normal în partea de sud a ţării. Treptat, în cursul zilei de sâmbătă, precipitaţiile se vor extinde în toate regiunile. Sâmbătă, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 15 grade Celsius, iar minimele între -3 şi 7 grade Celsius.

După 26 decembrie, vremea se răceşte

„După 26 decembrie, temperaturile vor scădea uşor şi astfel vom ajunge la valori normale pentru această perioadă. Este de aşteptat ca, după Revelion, mai ales noaptea să apară precipitaţii sub formă de ninsoare", a mai spus meteorologul de serviciu.

Zilele trecute, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a prezentat în cadrul videoconferinţei Guvernului cu prefecţii principalele caracteristici meteo ale perioadei cuprinse între 18 şi 31 decembrie. Astfel, după 25 decembrie, prognoza arată că vremea are tendinţa să se răcească din nou. În zilele care vor urma imediat după Crăciun, temperaturile vor scădea simţitor, ajungând la valori de -20 de grade Celsius în regiunile montane. În zonele urbane se vor înregistra -10 grade Celsius.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite