Meteo: Iarna se lasă aşteptată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi
Azi

Presiunea atmosferică se va menţine scăzută în vestul şi în centrul continentului, dar va continua să scadă în sud-vest, mai accentuat în vestul Mării Mediterane.

Excepţie face nordul, unde presiunea este ridicată, iar vremea este deosebit de rece. În zona geografică a ţării noastre, presiunea va scădea uşor, dar nucleul anticiclonic din estul Mării Negre blochează înaintarea mai rapidă a ciclonilor mediteraneeni spre est. Circulaţia aerului va fi tot sudică şi, ca urmare, vremea va fi caldă pentru această dată, iar cerul, temporar noros. Numai că, în zonele joase din sudul şi din estul ţării, local se va produce ceaţă, asociată izolat cu burniţă, iar în vest, cu totul izolat, va ploua slab. Vântul va prezenta unele intensificări în Banat, sudul Crişanei, pe litoral şi la munte. Maximele vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade.

Mâine

Vremea se menţine caldă, cu temperaturi maxime cuprinse între 1 grad în nordul Moldovei şi 16 grade în dealurile de vest. Cerul va fi temporar noros şi, îndeosebi noaptea, va ploua în majoritatea zonelor ţării. La munte, la peste 1.800 de metri, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi de ninsoare.

Poimâine

Cerul va fi mai mult noros, temporar vor cădea precipitaţii, ziua sub formă de ploaie, iar noaptea, în vest, nord şi în centru ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade, uşor mai ridicate în sud-est.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite