Camera Deputaţilor a adoptat legea ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea ANI a fost adoptată, luni, de Camera Deputaţilor, cu 204 voturi "pentru", 2 voturi "împotrivă" şi două abţineri.

Legea a fost adoptată în absenţa deputaţilor PSD, care părăsiseră sala la momentul votului, relatează Mediafax.

Proiectul legii ANI este vechi, incomplet şi neconstituţional, a declarat luni în plenul Camerei deputatul PSD Marian Săniuţă, arătând că Agenţia poate fi folosită ca element de luptă politică.

Citiţi şi :

Legea ANI, dezbătută astăzi la Senat

ANI continuă războiul cu Iohannis. Face recurs în procesul pierdut cu primarul Sibiului

În timpul dezbaterilor generale la legea ANI, deputaţii PSD au părăsit sala de plen.

Aşteptam o lege nouă şi nu un proiect vechi-nou neconstituţional. Nu dorim ca această Agenţie de Integritate să fie folosită, în viitor, ca un instrument de luptă politică. Atragem atenţia că într-o ţară membră a UE , această Agenţie, în forma proiectului, poate fi folosită ca element de luptă politică, a spus deputatul PSD, în timpul dezbaterilor generale, potrivit sursei citate.

Marian Săniuţă a mai spus că PSD susţine nevoia de transparenţă şi oprice măsură de control al averilor demnitarilor, dar nu doreşte ca în România să se repete în perioada următoare situaţia "dosarelor instrumentate politic după anul 2005".

PSD a venit să susţină acest subiect, dar nu acest proiect nou-vechi şi neconstituţional, a adăugat Săniuţă, care a arătat că proiectul de lege este incomplet pentru că nu se referă şi la preşedinţii consiliilor judeţene, primari şi viceprimari.

Daniel Buda, preşedintele Comisiei juridice, a respins, criticile aduse de PSD la raportul întocmit la legea ANI şi a arătat că Parlamentul are obligaţia de a pune această lege în acord cu decizia Curţii Constituţionale.

Buda a spus că deputaţii PSD nu au depus, în Comisie, niciun amendament la lege, iar votul dat a fost în unanimitate.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a precizat, la rândul său, că au fost o serie de "inexactităţi" în discursul deputatului PSD Marian Săniuţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite