VIDEO Finalist la "Românii au talent", a făcut închisoare pentru ucidere şi braconaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un finalist al concursului „Românii au talent“ a făcut aproape un an de închisoare pentru ucidere din culpă a unui copil şi braconaj. Familia băiatului pe care Emil Luca (54 de ani) l-a ucis în timpul unei partide ilegale de vânătoare spune că acesta n-ar trebui să fie la televizor, ci în închisoare.

La15 aprilie 2002, Emil Luca, pe atunci primar al comunei clujene Feleacu, aflat la vânătoare cu un consătean, a împuşcat din greşeală în cap un copil în vârstă de 13 ani. Anul acesta, peste noapte, el şi soţia sa, Viorica, au ajuns cunoscuţi în toată ţara, după ce s-au calificat în finala concursului „Românii au talent".

Cei doi execută un dans popular în care Viorica Luca se roteşte de sute de ori în câteva minute. Familia băiatului ucis consideră, însă, că primarul a plătit prea puţin  pentru că a luat viaţa copilului lor. „Zsolt aduna iarbă pentru iepuri când s-a întâmplat. Am auzit cu urechile mele trei împuşcături, apoi Emil a trecut pe lângă mine şi nu mi-a zis ce s-a întâmplat", povesteşte cu lacrimi în ochi mama băiatului împuşcat, Ecaterina Varadi (63 de ani).

Citeşte şi:

Cum au ajuns soţii Luca la „Românii au talent“

Juriul „Românii au talent“, ameţit de piruetele dansatorilor de la Cluj! Vezi VIDEO

VIDEO Trupa „Ballance", în finală la „Românii au talent" / Care este secretul lor?

Pentru cele întâmplate atunci, Emil Luca a fost arestat a doua zi şi a fost condamnat printr-o hotărâre definitivă a Curţii de Apel Cluj la patru ani şi şase luni de închisoare, în principal pentru ucidere din culpă, dar şi pentru alte două infracţiuni, una dintre acestea fiind braconajul. „A fost eliberat condiţionat din închisoare la 4 aprilie 2003", a precizat judecătorul Lucian Marian, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Cluj-Napoca.

Nemulţumiţi de despăgubiri

Atât familia Luca, cât şi familia Varadi locuiesc în satul Gheorgheni, care aparţine de comuna Feleacu, din judeţul Cluj. Mama lui Zsolt spune că nici nu s-a putut uita la televizor să-l vadă pe fostul primar şi pe soţia sa făcând spectacol la „Românii au talent". Femeia este supărată şi din cauza faptului că familiei Luca i se face „publicitate" în ziarul bisericii reformate din Gheorghieni. „Scrie că de 1 aprilie să votezi la telefon pe Emil şi Viorica Luca. Numai cu votul tău ajung mai departe", a tradus, din ungureşte, mama victimei, conţinutul anunţului. O altă nemulţumire a familiei copilului ucis este faptul că nu au primit despăgubiri de la Emil Luca. „Ne-au dat 500 de lei la înmormântare, din care 300 a fost sicriul. Ne-au dat şi ţuica pentru pomană", îşi aduce aminte Ecaterina Varadi.



„Mai bine fac puşcărie"

„Am discutat şi cu sora şi cu fratele băiatului despre despăgubiri. Le-am făcut înmormântarea. De înviat, nu-l pot învia. Mi-au cerut sute de milioane de lei. Am zis că mai bine fac puşărie", a declarat Emil Luca despre ceea ce s-a petrecut în 2002. „A fost condamnat, şi-a ispăşit pedeapsa. Ne-a marcat pe toţi accidentul acela, dar viaţa merge mai departe", a spus şi Viorica Luca, soţia fostului primar. Dansatorul de la „Românii au talent" nu este la prima sa întâlnire cu justiţia.

În 2001, pe numele lui Emil Luca a fost întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Procurorii au apreciat că fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni. Apoi a avut dosar şi pentru conducerea fără permis a unui autoturism, însă a fost scos de sub urmărire penală. „Nu există nicio interdicţie să participe la concurs dacă are condamnări sau dosar penal. Oricum, concursul are ca scop scoaterea în faţă a talentelor", a declarat pentru „Adevărul de Seară" Cluj-Napoca Diana Zamfirescu, reprezentat al Pro TV.

Luca, instructor de dans

Emil Luca dansează din şcoala generală. El a fost în turnee în ţară şi străinătate alături de fraţii lui, mari pasionaţi de dansuri populare. A muncit la Combinatul de Utilaj Greu din Cluj. În paralel a fost şi instructor de dans la ansamblul folcloric „Cununa Transilvană" al U.T.C.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite