Spectacol de lumini în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de mii de beculeţe vor fi aprinse pe străzile marilor oraşe ale României până la Moş Nicolae.

România „se aprinde" în prima săptămână din decembrie! Cu câteva excepţii, pe străzile şi în pieţele marilor oraşe vor începe să strălucească luminiţele de Sărbători. Dacă la Cluj sau Timişoara beculeţele au fost deja aprinse, în Bucureşti şi în alte municipii acestea pot fi admirate abia din acest weekend. 

ARAD Zilele trecute, autorităţile arădene au inaugurat iluminatul festiv pe strada Meţianu. Pe această stradă pietonală, prima din Arad, au fost montate candelabre şi globuri, formate din sute de luminiţe albe şi roşii.

Moş Nicolae îşi intră în drepturi la Timişoara. Surprize pentru mici şi mari, la prima expoziţie de profil

S-a deschis patinoarul din Arad! Autorităţile anunţă că preţurile sunt aceleaşi ca şi anul trecut!

BACĂU Locuitorii Bacăului se vor bucura de feeria instalaţiilor de Sărbători începând cu 6 decembrie şi până în prima săptămână a anului viitor. Instalaţiile, majoritatea folosite şi anul trecut, vor fi montate în toate zonele oraşului, iar bradul de Crăciun va fi amplasat în Parcul Cancicov.

BUCUREŞTI Luminile festive se vor aprinde în Bucureşti în această duminică, la ora 18.00. Oraşul va fi decorat cu peste 2,5 milioane de becuţele ecologice, iar clădirile emblematice vor fi îmbrăcate în holograme. Plimbările de seară vor fi impresionante pentru bucureştenii care vor cutreiera zone precum Piaţa Unirii, Bd. I.C. Brătianu, Bb. Unirii, Piaţa Universităţii, Bd. Magheru, Piaţa Romană, Bd. Lascăr Catargiu, Calea Victoriei, Bd. Kiseleff, Arcul de Triumf, Piaţa Presei Libere, dar şi alte 15 bulevarde şi pieţe iluminate de Sărbători.

CLUJ-NAPOCA Luminile de Sărbători au fost aprinse, la Cluj-Napoca, de Ziua Naţională a României. Au fost împodobite 60 de străzi şi pieţe şi 18 brazi, cu doi mai mult decât anul trecut. Pe străzile Clujului au fost amplasate 7 kilometri de perdele de ţurţuri luminoşi albi şi 10 kilometri de beculeţe pe copaci.

CONSTANŢA Instalaţiile festive de iluminat, amplasate pe Bulevardul Tomis, vor fi aprinse marţi, în seara de Moş Nicolae. Concertul de deschidere va fi susţinut de Andra.

CRAIOVA
Milioane de beculeţe ecologice luminează festiv Bănia începând de miercuri seară, când autorităţile locale au aprins oficial instalaţiile de Crăciun din oraş.

PLOIEŞTI Luminile de Sărbători se vor aprinde la Ploieşti la 5 decembrie şi-i vor costa pe contribuabili două milioane de lei. 37.000 de euro sunt alocaţi pentru zece figurine luminoase în format 3D, reprezentând figurine specifice sezonului, dar şi pentru decorarea a două fântâni arteziene din oraş.

SIBIU Centrul Sibiului a fost împodobit cu ornamente de iluminat festiv încă de la sfârşitul săptămânii trecute. Unul dintre cele mai deosebite ornamente este format dintr-un complex de trei steluţe luminoase de culori diferite, una cu o înălţime de 7 metri şi două de câte 3 metri fiecare.

SUCEAVA Instalaţiile luminoase montate anul acesta în Suceava au costat 50.000 de lei, la care s-au adăugat beculeţele şi figurinele în formă de brazi de anul trecut. Luminile şi bradul au fost aprinse în seara de 1 Decembrie.

TIMIŞOARA Mii de beculeţe s‑au aprins, joi, la Timişoara, la ora 18.00, odată cu inaugurarea oficială a târgului de Crăciun. Anul acesta, atmosfera Sărbătorilor de iarnă este întreţinută de peste 500.000 de beculeţe. ; Texte realizate de redacţiile locale „Adevărul".

Cel mai mare brad, la Baia Mare

Bradul de Crăciun din Baia Mare, inaugurat la 1 decembrie, a fost acoperit cu 40.000 de beculeţe. „Baia Mare se poate mândri că în 2011 are cel mai frumos şi mai bogat brad din România", a declarat Ilie Ureche, directorul firmei Ilnic, care se ocupă cu iluminatul public în Maramureş. Bradul de Crăciun este înalt de 28 de metri, are o greutate de 6 tone şi o vârstă de 100 de ani.

image



Show pe ringul de gheaţă

 Patinoarele şi-au deschis porţile în toate marile oraşe  Foto: Petrică Tănase



BUCUREŞTI Patinoarele din Capitală îi aşteaptă pe toţi cei aflaţi în căutare de distracţii de sezon. Cel din Cişmigiu poate fi vizitat gratuit, de luni până vineri, între 10.00 şi 12.00, iar în rest, preţul unui bilet este între 10 şi 15 lei pentru două ore. Pentru accesul pe patinoarul din Herăstrău, cei interesaţi trebuie să plătească 10 lei în timpul săptămânii şi 15 lei în weekend. Bucureştenii mai pot merge la patinoarele din  Piaţa Unirii, Tineretului, Floreasca, Drumul Taberei, Titan şi parcurile Kiseleff şi Bazilescu. 

CLUJ-NAPOCA În Cluj-Napoca sunt trei patinoare care funcţionează în fiecare iarnă. Două dintre ele s-au inaugurat deja ieri în cartierele Grigorescu şi Gheorgheni, iar mâine se va deschide şi al treilea, în centrul oraşului. Biletele costă între 7 şi 12 lei.

CONSTANŢA Patinoarul din Constanţa, de la intrarea în Palatul Copiilor, s-a deschis la 1 decembrie. Programul începe la ora 10.00 şi se termină la ora 00.00, iar un bilet costă între 15 şi 20 de lei.

BRAŞOV În Braşov funcţionează două patinoare. Cel de la Olimpia, de sub Tâmpa, şi Olimpic din Tractorul. La ambele, biletele de intrare costă între 5 şi 10 lei. ;

Pârtiile se deschid de Crăciun

image

Oficial, sezonul de schi din Poiana Braşov se deschide la 24 decembrie

Meteorologii nu au veşti bune pentru amatorii de schi. Nu va ninge în următoarea perioadă, astfel încât pârtiile se vor deschide abia în preajma Crăciunului.

BRAŞOV În Poiana Braşov există şapte pârtii de schi (Lupului, Sulinar, Sub Teleferic, Drumul Roşu, Kanzel, Stadion, Bradul), trei feluri de instalaţii pe cablu şi cinci teleschiuri. Edilii au stabilit tarifele, care variază între 10 lei şi 885 de lei, în funcţie de tipul de acces ales, de vârsta clientului sau de mijlocul de transport.

VALEA PRAHOVEI Sinaia are 13 pârtii şi Buşteniul două. Staţiunea Azuga deţine şapte pârtii de schi, fiind singura staţiune care a fost dat start-ul sezonului de schi pe zăpadă artificială, pârtiile Cazacu Teleski şi Babyscki Cazacu fiind practicabile. Aici cea mai scumpă cartelă ajunge la 110 lei.

SUCEAVA
În zona Vatra Dornei se află trei pârtii. Preţurile au rămas aceleaşi ca şi anul trecut, astfel la telescaun pentru o urcare biletul este 10 lei în timp ce urcarea cu teleschiul costă 4 lei.

Târguri de Sărbători

BUCUREŞTI
Cel mai mare târg de brazi din Bucureşti începe azi în Piaţa Obor. Vizitatorii pot alege din cei 30.000 de brazi, de toate dimensiunile, expuşi spre vânzare. Târgul este deschis de la ora 9.00 la 21.00. Până pe 24 decembrie are loc Târgul Cadourilor de Crăciun la Galeriile Dalles din Bucureşti, iar La Hanul lui Manuc se desfăşoară până duminică prima ediţie a târgului de dulciuri Sweet Fest. 

image

CLUJ-NAPOCA Obişnuitul târg al cadourilor de iarnă începe astăzi (sâmbătă, 3 decembrie) la Expo Transilvania din Cluj-Napoca. Şi-au anunţat participarea în jur de 120 de firme din diverse  domenii.

CRAIOVA Cozonaci, turtă dulce, muşchi afumat şi cârnaţi afumaţi de casă sunt doar câteva dintre produsele pe care craiovenii le pot cumpăra anul acesta de la Târgul de Crăciun din centrul oraşului.

TIMIŞOARA O nouă ediţie a Târgului de Crăciun s-a deschis oficial la Timişoara, iar autorităţile locale promit că în acest an kitsch-urile nu mai au voie la vânzare. Astfel, comercianţii au primit selectiv autorizaţii pentru a vinde în cele aproape 100 de căsuţe de lemn din centrul oraşului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite