Baronul PSD-ist Liviu Dragnea, suspectat de blat cu fonduri UE: „Sunt victima unei campanii comandate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

După dezvăluirile din „Adevărul“ despre neregulile cu bani UE de la CJ Teleorman, şeful instituţiei susţine că la mijloc este o conspiraţie. PSD-istul n-a explicat de ce a dat două contracte unei „firme de casă“. În schimb, l-a acuzat pe Cătălin Vătafu, preşedintele ACIS, că vrea să deturneze banii UE.

Citeşte şi Consilier local, condamnat la 3 ani de închisoare pentru fraudă cu bani europeni


Liviu Dragnea, şeful Consiliului Judeţean Teleorman, a ieşit ieri la contraatac, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul PSD din Bucureşti. Secretarul general al partidului a susţinut că este victima unei campanii de presă comandate. Asta după ce „Adevărul" a dezvăluit în exclusivitate că baronul a acordat două contracte de reabilitare a şoselelor din Teleorman firmei Tel Drum, aparţinând unor apropiaţi de-ai săi.

Dragnea a spus că rezultatele auditului Comisiei Europene, potrivit cărora există nereguli la aceste contracte, sunt influenţate de oficiali de la Bucureşti în frunte cu şeful Autorităţii pentru Coordonare a Instrumentelor Structurale în România (ACIS), Cătălin Vătafu.

Dragnea a încercat să demonteze argumentele date de „Adevărul" în numerele trecute în care s-a arătat relaţia strânsă dintre el şi proprietarii firmei Tel Drum. După ce am demonstrat că doi acţionari ai firmei de la Teleorman sunt foşti colegi de facultate şi de trupă ai baronului, Dragnea a repetat şi ieri că nu ştie cine sunt aceştia.

„Susţin în continuare această afirmaţie. Şobo şi Melcul sunt foşti colegi de facultate şi de trupă. Asta s-a întâmplat acum 25 de ani. Nu înseamnă că acum ştiu despre orice fost coleg ce firmă are", a spus Liviu Dragnea. El nu consideră că se află în conflict de interese nici în privinţa faptului că Tel Drum, firma abonată la contracte date de el ca preşedinte al CJ, i-a renovat hotelul proprietate privată, în urmă cu nouă ani.

„Şase instituţii independente au făcut verificări. Nici eu sau alţi consilieri judeţeni nu avem acţiuni la firma Tel Drum, deci nu există conflict de interese", a spus, sigur pe el, PSD-istul. Preşedintele CJ Teleorman a „destăinuit" că şeful ACIS, Cătălin Vătafu, se află într-un conflict de interese întrucât firma mamei sale, Sanva Construct SRL, a încheiat un contract în valoare de 1,2 milioane de euro finanţat din fonduri europene.

Replica lui Vătafu

„Avem un caz Botiş II. Contractul este semnat de Ministerul Dezvoltării. Una dintre condiţii e ca cei care administrează aceste fonduri sau membrii familiei lor să nu poată accesa banii. A vrut să-şi ascundă problemele prin deturnarea fondurilor UE", a mai dezvăluit Dragnea.

„Nu e nicio subordonare a Autorităţilor de Management faţă de ACIS. Toată răspunderea privind implementarea unui Program Operaţional revine Autorităţii de Management din cadrul Ministerului Dezvoltării. Nu deţin nicio atribuţie prin care să influenţez procesul de evaluare şi selecţie a proiectelor finanţate din fonduri structurale", a replicat Vătafu. 

“Nu deţin acţiuni la firma Tel Drum, deci nu există conflict de interese."
Liviu Dragnea
şeful CJ Teleorman

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite