Bogătaşul Văduva a ales vama pentru salariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juristul Silviu Văduva are o avere de câteva milioane de euro, însă susţine că a plecat de la Ministerul Muncii la Vama Bucureşti pentru „venitul mai bunicel“. Controversata numire a playboy-ului Silviu Văduva (36 de ani) la şefia Vămii Bucureşti s-a soldat, ieri, cu demisia tânărului după numai zece zile de mandat.

Cunoscut ca un iubitor al cluburilor bucureştene şi renumit pentru relaţiile cu femei frumoase, Văduva şi-a depus demisia din funcţia de şef al Vămii Bucureşti, motivând că nu vrea să ştirbească imaginea instituţiei. Declaraţiile lui Văduva vin la o lună după ce Autoritatea Naţională a Vămilor a fost zguduită de cel mai mare scandal de corupţie din sistem.

Citiţi şi:

Șeful Vămii Bucureşti a demisionat din funcţie după o zi de la numire. Blejnar: Nu a vrut să ştirbească imaginea unei instituţii publice

Înainte cu o oră de a-şi da demisia, Silviu Văduva, fostul consilier personal al ministrului Muncii, Mihai Şeitan, cunoscut mai degrabă pentru aventurile lui cu femeile mondene din Dorobanţi, a vorbit cu reporterii „Adevărul de Seară". Văduva a declarat că nu se va lăsa ispitit de cei care vor încerca să-l mituiască.

Demisia

Totodată, noul director de la Vama Bucureşti a ţinut să ne explice că ştie ce este aceea o acciză, deşi în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV a evitat să răspundă la această întrebare. Şeful ANAF, Sorin Blejnar, l-a chemat, ieri, în biroul său pe Silviu Văduva pentru a clarifica toate discuţiile lansate în urma numirii sale în această funcţie. La scurt timp, tânărul director a anunţat că renunţă la funcţia sa. Don Juanul, cunoscut mai degrabă pentru relaţiile sale cu fostul prefect al Capitalei Mioara Mantale şi cu sora Monicăi Columbeanu, Ramona Gabor, a lucrat timp de un an pe postul de consilier juridic la cabinetul fostului ministru al Muncii Mihai Şeitan. Silviu Văduva a declarat că a "vânat" acest post liber după scandalul de la Vama Siret.

"Am văzut toată mocirla de la televizor şi m-am gândit că e o provocare pentru mine să vin şi să încerc să ţin în hamuri o asemenea responsabilitate. La 36 de ani mă recomandă suficiente studii, dar şi un trecut curat. Deja am făcut propuneri de combatare a corupţiei şi de atragere a fondurilor europene, pe care i le voi prezenta domnului Blejnar. Oricum, în Bucureşti, tentaţia nu e mare!", preciza tânărul director.

Avere impresionantă

Văduva a mai precizat că, pe lângă dorinţa de a schimba ceva în organizarea vămii, şi salariul „ceva mai măricel" l-a determinat să aplice pentru această funcţie. Argumentul câtorva sute de mii la salariu invocat de Văduva vine în contradicţie cu averea sa impresionantă. Tânărul jurist deţine patru terenuri - dintre care două intravilane în Capitală, unul intravilan în Mogoşoaia, dar şi unul forestier de peste 400.000 de metri pătraţi în Argeş.

În plus, Silviu Văduva are de recuperat din împrumuturi aproape 1,7 milioane de euro. În anii 2006 şi 2007, craiul bucureştean şi-a achiziţionat şi două ceasuri. Preţul total al „bijuteriilor": 55.000 de euro. Ce-i drept, tânărul a contractat în 2008 şi un credit de 960.000 de euro, însă s-a angajat să-l restituie integral până la mijlocul acestui an.

Antidot pentru corupţie

În timp ce scandalurile de la vămile din România se ţin lanţ, Garda Financiară a găsit „soluţia" pentru combaterea corupţiei. Garda Financiară a decis rotirea cadrelor din vămile Nădlac, Borş şi Giurgiu pentru a eficientiza monitorizarea achiziţiilor intracomunitare şi pentru a preveni corupţia, a declarat, luni, comisarul general adjunct Sorin Florea. "Ei fac prin rotaţie şi sunt schimbaţi săptămânal. Într-o săptămână se rotesc 50 de comisari în cele trei puncte de frontieră unde traficul este mai important şi mă refer la Nădlac, Borş şi Giurgiu. Comisarii fac ture de câte 12 ore", a adăugat Florea. Vama Borş a fost zguduită, în urmă cu un an şi jumătate, de cel mai mare scandal de contrabandă cu parfumuri. 

Precedentul „Syda“

Anul trecut, Bogdan Ionescu, alias „Syda“,  iubitul Elenei Băsescu, s-a angajat la începutul lui martie la Ministerul Economiei. La sfârşitul aceleiaşi luni a câştigat concursul pentru postul de secretar economic la Ambasada României din Paris. În urma apariţiei în presă a modului în care „Syda“ a ajuns să ocupe acest post, tânărul a renunţat la funcţie la doar câteva zile de la numire.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite