Boc îi ameninţă cu remanierea pe Vlădescu şi pe Şeitan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Emil Boc
Premierul Emil Boc

Premierul Emil Boc i-a ameninţat cu remanierea pe miniştrii care vor mai lansa, prin declaraţii de presă, măsuri care nu sunt prevăzute în programul de guvernare, principalii vizaţi de acest avertisment fiind ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, şi cel al Muncii, Mihai Şeitan.

Emil Boc a cerut miniştrilor Finanţelor şi Economiei să urgenteze procedurile de elaborare a mecanismului prin care tinerii care înfiinţează firme să beneficieze de facilităţi, solicitând totodată ca procesul de reducere a numărului de taxe parafiscale să fie continuat şi în acest an.

Mai citiţi şi:

Blaga nici n-a auzit de intenţia lui Vlădescu de a impozita pensiile

Şeitan vrea să taie alocaţia copiilor proveniţi din familiile înstărite

Solicitarea a fost adresată în şedinţa de marţi a Guvernului.

Facilităţile vor fi introduse printr-un proiect de lege privind acordarea de facilităţi pentru tinerii care înfiinţează firme şi pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial.

Surse ministeriale au declarat pentru Mediafax, în urmă cu o lună, că Guvernul va introduce un nou set de măsuri de combatere a crizei şi reluarea creşterii economice, precum simplificarea publicării actelor de funcţionare a firmei şi reducerea la minim a capitalului pentru microîntreprinderile înfiinţate de către tineri.

Unele dintre aceste măsuri vor fi introduse în primăvara acestui an, prin modificarea Codului de procedură fiscală.

Potrivit surselor citate, pentru tinerii care intenţionează să înfiinţeze microîntreprinderi, varianta analizată este ca cerinţa privind capitalul de pornire să fie redusă la minimum, la 10 lei, cu restrângerea domeniilor de activitate la maximum 5 servicii.

Pentru microintreprinderea aparţinând întreprinzătorilor tineri, debutanţi în afaceri, vor fi acceptate scutiri la plata impozitelor pe profit şi salarii, acordarea cu prioritate de sprijin financiar, scutirea de la plata unor taxe vamale, precum şi acordarea de credite cu perioadă de graţie şi prin acordarea de garanţii în proporţie de 90% din valoarea creditului de către un fond de garantare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite