Boc: "Actualul Guvern nu va mai face greşelile pe care le-a făcut cel din timpul lui Tăriceanu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că actualul Guvern nu va face greşelile care s-au făcut "în timpul lui Tăriceanu".

Primul ministru a mai precizat că banii trebuie să meargă numai în dezvoltare.

Mai citiţi şi:

Emil Boc: Salariul minim va creşte în 2011. Se va recupera o bună parte din banii pierduţi în 2010

"Nu putem consuma mai mult decât producem. Banii care se împrumută trebuie să meargă în dezvoltare. Numai aşa putem asigura salarii şi pensii acoperite. Guvernul pe care îl conduc nu va repeta greşelile făcute pe timpul lui Tăriceanu. Nu vom face decât ceea ce ne putem permite, nimic mai mult", a spus Emil Boc.

Boc a completat: "Principalele resurese financiare vor fi investite spre locuri de muncă. România trebuie să aibă pate de o creştere economică sănătoasă. Valoarea salariului minim pe economie va fi mai mare decât cea de 600 de lei".

Emil Boc a mai spus că Guvernul îşi va angaja răspunderea pentru proiectul legii educaţiei, pornind de la forma adoptată de Camera Deputaţilor, dacă dezbaterile din Senat asupra acestui proiect nu vor fi finalizate în perioada imediat următoare.

După discuţia cu membrii Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România, primul ministru a mai adăugat că Guvernul nu poate accepta revendicări ale sindicatelor care să depăşească posibilităţile economiei, iar salariul minim va creşte la un nivel stabilit şi în funcţie de interesele patronatelor.

Emil Boc a declarat că guvernul va susţine în continuare mediul de afaceri, iar în acest sens va fi promovată o lege prin care tinerii antreprenori, de până în 35 de ani, vor primi garanţii de stat pentru a obţine credite şi ajutoare de stat nerambursabile în valoare de maximum 10.000 de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite