Emil Boc: Salariul minim va creşte în 2011. Se va recupera o bună parte din banii pierduţi în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru Emil Boc a afirmat vineri seara, la postul public de televiziune, că salariul minim va creşte în 2011, însă nu a precizat cu cât.

"Salariul minim va creşte în 2011, se va recupera o parte importantă din diminuarea salarială a bugetarilor din acest an. Acest lucru se va întâmpla. Se va recupera o parte importantă din banii pierduţi în acest an de bugetari, dar atât cât ţara îşi permite. Datele finale le vom anunţa însă după finalizarea negocierilor şi după discuţiile din coaliţie", a afirmat la TVR 1 Emil Boc, adăugând că proiectul legii salarizării unitare este în stadiu de elaborare.

Mai citeşte şi:

Cum trăiesc românii în perioadă de criză

În privinţa pensiilor, Boc a reiterat faptul că noua lege nu le diminuează în 2011, ci le îngheaţă.

"România  nu mai poate să consume mai mult decât produce. Dacă nu ne facem noi ordine în ţară, nu o poate face nimeni", a afirmat premierul referitor la faptul că FMI a dat de înţeles că măsurile de austeritate ar trebui eliminate pentru că nu mai dau rezultate.

Întrebat despre impozitul pe care Guvernul intenţionează să îl aplice zilierilor, premierul Emil Boc a declarat că este vorba despre un proiect de lege prin care "cei care prestează o activitate lucrativă să presteze şi ei la bugetul statului". "Într-un stat de drept, oriunde, cine prestează o muncă trebuie să plătească", a spus Boc.

Boc atacă din nou mogulii

Întrebat despre afirmaţiile dure pe care le-a făcut astăzi la adresa mogulilor din presă, Emil Boc a afirmat că nu a spus decât lucruri pe care şi el şi colegii lui le-au afirmat de-a lungul timpului.

"Eu am spus un lucru de bun simţ: Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), autoritate a  statului român, în loc să trimită banii obţinuţi din privatizare la bugetul de stat pentru salarii şi pensii, dă banii la Fondul de Investiţii pentru a plăti despăgubiţii", a afirmat Emil Boc la postul public de televiziune.

"Este moral ca Realitatea Tv, împreună cu domnul Vântu, să vorbească despre suspendarea preşedintelui şi în acelaşi timp să nu facă această precizare? Un scandal FNI a privat statul de 400 de milioane de lei...Se mai pregăteşte o sentinţă judedcătorească de 300 milioane de euro, tot pentru FNI, pe care statul va trebui să îi plătească drept despăgubire".

Premierul a mai spus că suspendarea preşedintelui aduce prejudicii interesului naţional.

Boc: Ce a făcut Rompetrol este în afara legii


Primul ministru a  vorbit şi despre Rompetrol, afirmând că a mandatat ANAF-ului şi Ministerului Finanţelor să facă demersuri în instanţă pentru că "ei trebuie să plătească banii". "Ceea ce a făcut Rompetrol este în afara legii şi de aceea trebuie acţionat în instanţă. Ştiu că statul român trebuie să încaseze peste 500 de milioane de euro de la Rompetrol".

Întrebat despre gradul de colectare la buget a datoriilor, şeful Guvernului a precizat că s-a modificat legea în privinţa evaziunii fiscale şi că acum vrea să vadă rezultatele.

În data de 30 septembrie 2010, Rompetrol Rafinare Constanţa, în cadrul Adunării Generale Extraordinare ale Acţionarilor a decis, contrar prevederilor OUG 118/2003, ale Convenţiei de emisiune încheiate în aplicarea acesteia, precum şi ale Codului civil, conversia unui număr de 20.652.098 obligaţiuni, rămase nerăscumpărate, în acţiuni, astfel încât potrivit opiniei acţionarului KazMunaiGaz, Statul român ar deveni acţionar minoritar al societăţii.

Guvernul a transmis vineri un comunicat în care precizează că statul român va contesta în instanţă hotărârile Adunării Generale din 30 septembrie 2010.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite