AUDIO Becali i-a propus un blat lui Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce i-a cerut demisia şi l-a ironizat pe Adrian Severin (57 de ani) că a acceptat şpaga de la „lobbyiştii” de la „The Sunday Times”, Gigi Becali (53 de ani) îl compătimeşte acum pe colegul său din Parlamentul European şi chiar îl consiliază.

Efectul de lobby: un eurodeputat trece de la aur la cianuri

În urmă cu două zile, cei doi au fost surprinşi de ziarişti discutând cordial în plenul PE, la Strasbourg. „Când au făcut poze ziariştii, ca să nu se simtă el prost, m-am întors cu faţa, ca să se vadă că nu-mi e ruşine cu el. Că dacă întorceam capul, se simţea nasol. Nu-i mai dă nimeni bună ziua în Parlament, mi-e şi milă de el. Eu sunt singurul care vorbeşte cu el. I-am spus părerea mea că a greşit. E român şi e vai de capul lui, nu-l mai bagă nimeni în seamă", a declarat pentru „Adevărul" Gigi Becali.

Potrivit acestuia, în urmă cu două zile, la Parlamentul European s-a dezbătut cererea DNA de ridicare a imunităţii pentru Adrian Severin. „El nu a fost în sală şi m-a întrebat ce s-a discutat. Mi-a zis că nu înţelege de ce nu-l cheamă la DNA, că ar fi colaborat cu ei. I-am zis, nu te cheamă, că dacă te duci nu mai au motiv să te aresteze. I-am zis: că trebuie să fie tare, că trebuie să se aştepte la orice. Dacă-l arestează, leşină, face infarct. Ce, e ca mine să ridice cătuşele sus? I-am spus părerea mea că vor să-l aresteze. Când i-am zis, s-a schimbat la faţă", a  declarat Becali.

„I-am zis să promită că-şi dă demisia"

Gigi Becali este convins că ridicarea imunităţii lui Severin este o simplă formalitate. "I-am spus lui Severin: «Ai să vezi că nu durează nici două săptămâni şi-ţi ridică imunitatea. Îţi ia dosarul comisia juridică şi ţi-l purică la sânge. Şi după aia, ce propun ăia, noi votăm sută la sută. Nu au fost niciodată situaţii ca ce recomandă Comisia Juridică, noi să spunem nu. Noi ridicăm mâna şi votăm ca primarii»", a mărturisit Becali.

Acesta chiar i-a dat sfaturi lui Adrian Severin cum să scape de arest. Becali i-a sugerat să negocieze cu Parlamentul European. ­„I-am zis să promită că-şi dă demisia dacă îi rezolvă problema în ţară. Ce-i DNA-ul pentru Parlamentul European? Ăştia sunt oameni de onoare, dacă spun ceva, aşa fac. Dau ei un telefon şi la revedere, s-a terminat şi uită imediat DNA-ul, îi dă foc la dosar", a mai spus Gigi Becali.

„Judecat" de Bodu

Ridicarea imunităţii parlamentare a lui Adrian Severin va fi discutată săptămâna viitoare în Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European, condusă de un eurodeputat german ale cărui preocupări extraparlamentare au fost criticate de presa internaţională. Klaus-Heiner Lehne are el însuşi activităţi ce ridică suspiciuni legate de conflictele de interese. Un alt membru al Comisiei este Sebastian Bodu, cel care fusese „ispitit" cu amendamentul comandat de falşii lobbyişti britanici". „Voi avea o poziţie foarte clară în cazul lui Severin. Nu vă pot spune care", a declarat Bodu. Săptămâna viitoare va fi desemnat şi raportorul pentru dosarul lui Severin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite