Bani mai mulţi pentru tinerii care se mută la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii pot primi până la 40.000 de euro
Tinerii pot primi până la 40.000 de euro

De astăzi până la 13 ianuarie 2012, tinerii cu vârste de până în 40 de ani pot depune documentaţia necesară pentru a obţine finanţări nerambursabile ca să se mute la ţară.

De astăzi până la 13 ianuarie 2012, tinerii cu vârste de până în 40 de ani pot depune documentaţia necesară pentru a obţine finanţări nerambursabile ca să se mute la ţară. Măsura 112 din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală prevede acordarea unei finanţări de cel mult 40.000 de euro pe proiect. Suma este cu 60% mai mare decât în sesiunile de finanţare anterioare.

De aceşti bani pot beneficia fermierii în vârstă de până la 40 de ani (neîmpliniţi la data depunerii cererii de finanţare), persoane fizice sau juridice care practică în principal activităţi agricole şi a căror exploataţie agricolă are o dimensiune economică cuprinsă între 6 şi 40 UDE (Unitatea de Dimensiune Economică UDE este echivalentul a 1.200 de euro, sumă care reprezintă profitul brut realizat de pe urma exploataţiei într-un an).

Ce scrieţi în planul de afaceri

Tânărul care vrea să aplice pentru obţinerea acestei finanţări trebuie să prezinte un plan de afaceri care va conţine:
- descrierea situaţiei iniţiale a exploataţiei agricole preluate, precum şi a etapelor şi obiectivelor stabilite în vederea dezvoltării acesteia;
- descrierea detaliată a investiţiilor, programelor de formare profesională, serviciilor şi a altor acţiuni în vederea dezvoltării activităţilor;
- elemente referitoare la mediu şi evaluarea principalelor riscuri;
- descrierea modului de utilizare a întregului sprijin financiar nerambursabil solicitat;
- demonstrarea viitoarei viabilităţi economice a exploataţiei agricole, cu o calculaţie de costuri, venituri şi cheltuieli realizate, respectând standardele comunitare, în condiţii de piaţă şi de concurenţă.

Cum se dau banii

Sprijinul de instalare va fi acordat în două tranşe de plată. Prima tranşă se va acorda la data aprobării de către Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a solicitării pentru acordarea sprijinului şi este de 60% din valoarea totală a sprijinului pentru instalare. A doua tranşă, de 40% din valoarea sprijinului, se va acorda la îndeplinirea acţiunilor prevăzute în Planul de afaceri.

Verificarea condiţiilor pentru acordarea celei de-a doua tranşe nu va depăşi 36 de luni de la data aprobării de către APDRP a deciziei pentru acordarea sprijinului. Până la cea de-a doua tranşă de plată, beneficiarii trebuie să realizeze toate investiţiile pentru modernizarea şi dezvoltarea exploataţiei propuse în Planul de afaceri. Atenţie: tinerii fermieri trebuie să restituie întreaga sumă primită dacă îşi încetează activitatea agricolă mai devreme de trei ani de la data depunerii solicitării de plată pentru cea de-a doua tranşă.

CITEŞTE ŞI

PROIECT ÎNDRĂZNEŢ Un fermier vrea să facă din balta Brateşului un lac de agrement după modelul Balatonului unguresc

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite