VIDEO Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Otopeni: un avion AN 26 a avut probleme tehnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O aeronavă de tip Antonov 26 a efectuat, marţi, o aterizare de urgenţă pe Aeroportul militar Otopeni.

Aeronava a avut probleme la instalaţia hidraulică şi a fost nevoită să aterizeze de urgenţă. Nu s-au soldat victime, piloţii reuşind să controleze aparatul în momentul aterizării.

Mai citiţi şi:

Un Antonov ucrainean cu opt membri ai echipajului s-a prabusit in Muntii Atlas

Un "Antonov" s-a prăbuşit peste un cartier aglomerat din Kinshasa

Sursele menţionate au declarat că aeronava se afla în zbor în momentul în care au apărut probleme la instalaţia hidraulică. În consecinţă, s-a decis ca aeronava să aterizeze pe aeroportul militar Otopeni. Aterizarea s-a făcut fără probleme.

Conform Realitatea, aeronava executa un zbor de instrucţie în momentul în care a intervenit o problemă tehnică la instalaţia hidraulică şi a început să piardă ulei de la unul dintre motoare.

"Conform procedurilor, comandantul aeronavei a oprit motorul respectiv şi a procedat la aducerea la aterizare, în cel mai scurt timp, a aeronavei. Aterizarea s-a realizat în condiţii de deplină siguranţă pe Aeroportul Otopeni. O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene cercetează cauzele producerii incidentului", au spus reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale.

Avionul AN-26 este unul din cele patru aeronave de acest tip aflate în dotarea Forţelor Aeriene Române. Aeronavele AN-26 au o vechime de peste 30 de ani şi urmează să fie înlocuite de anul viitor cu avioanele de transport Spartan.

În august 2006 doar 267 de aparate Antonov 26 mai rămăseseră în serviciul aerian. Iată, în continuiare, lista operatorilor care efectuau curse cu acest tip de avion, retras de multe state: Lao Airlines (6 aparate), Syrian Arab Airlines (6), Aerocom (5), ARP 410 Airlines (5), Air Urga (10), Exin (9), RAF-Avia (5), Turkmenistan Airlines (5), Iraero (7), Scorpion Air (6), Yakutia Airlines (5) and Aerogaviota (18).

În România, AN 26 a servit în ultimul timp doar pentru transport de marfă şi în cadrul MApN.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite