Un "Antonov" s-a prăbuşit peste un cartier aglomerat din Kinshasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion de fabricaţie rusească, având 17 persoane la bord, s-a prăbuşit, ieri, peste un cartier aglomerat al capitalei congoleze Kinshasa. 25 de persoane au decedat, iar două au supravieţuit,

Un avion de fabricaţie rusească, având 17 persoane la bord, s-a prăbuşit, ieri, peste un cartier aglomerat al capitalei congoleze Kinshasa. 25 de persoane au decedat, iar două au supravieţuit, potrivit unui purtător de cuvânt al Misiunii ONU în R.D. Congo. Bilanţul victimelor nu este încă definitiv.

Avionul, un Antonov An-26, pilotat de un echipaj rusesc, aparţinea companiei aeriene congoleze Africa 1. Aparatul a luat foc şi s-a prăbuşit peste mai multe locuinţe în apropierea aeroportului internaţional Ndjili, au declarat sursele citate.

Un reprezentant al serviciilor de securitate aeroportuare, care a ajuns la locul accidentului, a declarat că sunt cel puţin patru case distruse şi că, după toate probabilităţile toţi cei surprinşi înăuntru au murit. "Oamenii spun că avionul era supraîncărcat", a adăugat sursa citată. Un oficial al Regiei căilor aeriene a explicat că majoritatea companiilor aeriene congoleze nu declară numărul exact al pasagerilor, pentru a se sustrage plăţii de taxe.

Transporturile aeriene din R.D. Congo sunt considerate foarte periculoase. Avioanele învechite nu beneficiază de lucrări de întreţinere sau piese de schimb, dar reprezintă deseori singura modalitate de transport pentru persoane şi mărfuri pe teritoriul ţării, aflată într-un proces lent de refacere după războiul civil din 1998-2003. Congo are o suprafaţă egală cu Europa Occidentală, dar nu dispune decât de câteva sute de kilometri de drumuri pavate şi înregistrează cel mai grav bilanţ de accidente aeriene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite