Alertă generală pe „Arena Naţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arena Naţională
Arena Naţională

Aproximativ 500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri au fost mobilizaţi ieri la un exerciţiu demonstrativ pe stadionul de 55.000 de locuri din Bucureşti unde, peste două săptămâni, se va juca finala Europa League.

Românii numără zilele până la cel mai aşteptat eveniment sportiv al anului, iar autorităţile şi-au luat deja măsuri de precauţie pentru a preîntâmpina eventualele incidente.

Pe 9 mai, în ziua finalei Europa League, Capitala va fi inundată de suporteri din ţară şi din străinătate. Pentru a demonstra modul în care forţele de ordine vor interveni dacă spiritele se încing, conducerea Ministerului de Interne a scos ieri în stradă 500 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră.

În ziua meciului, vor fi însă de zece ori mai mulţi oameni ai legii în Bucureşti - aproximativ 5.000.

Ecrane la Ateneu şi în Piaţa Constituţiei

Exerciţiul demonstrativ de ieri a fost urmărit de pe margine de ministrul Gabriel Berca, secretarul de stat Petre Tobă, dar şi şefii de arme din cadrul ministerului.

Jandarmii şi poliţiştii şi-au testat viteza de reacţie pentru restabilirea ordinii publice în situaţii de urgenţă, poliţiştii de la brigada rutieră au recapitulat măsurile pentru fluidizarea traficului din zonă şi procedurile de însoţire a coloanelor oficiale.

Autorităţile se aşteaptă ca, pe 9 mai, centrul Capitalei să fie luat cu asalt, mai ales că în două pieţe publice, Constituţiei  şi George Enescu din faţa Ateneului, vor fi montate ecrane-gigant pentru fanii care nu au prins bilet la meci.

„Efectivele MAI prezente vor asigura măsuri specifice în zona aeroporturilor, punctelor de frontieră, pe traseele de deplasare şi în apropierea locurilor de cazare ale suporterilor, în zonele turistice şi de agrement, precum şi pe căile de acces spre stadion", a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului, Marius Militaru.

Secretarul de stat Petre Tobă le-a cerut subalternilor să se ridice la nivelul aşteptărilor unui eveniment european: „Vă reamintesc faptul că modul în care veţi acţiona va contribui, practic, la crearea unei bune imagini a României. Vă solicit să vă îndepliniţi misiunea cu profesionalism şi să întreprindeţi tot ceea ce este necesar pentru desfăşurarea în bune condiţii a competiţiei sportive".

Nu veniţi la meci cu maşina!

Primăria Generală a confirmat că în seara meciului va fi modificat şi programul mijloacelor de transport în comun, iar numărul acestora va fi suplimentat conform cerinţelor. De asemenea, în apropierea stadionului vor fi amenajate locuri speciale pentru taximetrişti.

Poliţia Rutieră le recomandă şoferilor să o ia pe rute ocolitoare dacă vor să treacă prin zona stadionului în seara zilei de 9 mai.

„Vor fi impuse restricţii de circulaţie pe bulevardele Basarabia şi Vatra Luminoasă, artere pe care vor fi direcţionate cele două galerii ale finalistelor. Sfătuim bucureştenii care vor merge pe „Arena Naţională" la finala Europa League să vină la stadion fără maşini personale şi să folosească mijloacele de transport în comun sau taxiurile, pentru a evita aglomeraţia", a precizat Ioana Stancu, reprezentantul Poliţiei Rutiere.

"Sfătuim bucureştenii care vor merge pe «Arena Naţională» la finala Europa League să vină la stadion fără maşini personale."

Ioana Stancu Poliţia Rutieră

"Vânzarea biletelor la suprapreţ constituie infracţiune şi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei."

Georgian Enache Jandarmeria Capitalei

Biletele pentru români, epuizate acum cinci luni

Toate cele 20.000 de bilete destinate românilor pentru ultimul act din Europa League au fost vândute încă din luna noiembrie, anul trecut, la 48 de ore de la deschiderea caselor. În cazul în care biletele destinate echipelor finaliste nu vor fi epuizate, numărul disponibil va fi redirecţionat către publicul din România.

Cu numai două săptămâni înainte de meci, nu toţi suporterii au intrat încă în posesia biletelor. Campania de distribuţie prin poştă se încheie luni, 30 aprilie, iar responsabilii susţin că nu vor fi întârzieri.

Ca de fiecare dată, finala Europa League atrage şi speculanţii. Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, locotenentul Georgian Enache, vânzarea biletelor la suprapreţ constituie infracţiune şi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei şi confiscarea biletelor.

Din păcate, jandarmii nu pot interveni decât în cazul biletelor vândute pe stradă, nu şi al celor scoase la vânzare pe internet. Totuşi, agenţia de ticketing a identificat ieri persoane care încercau să tranzacţioneze bilete la suprapreţ şi a blocat codul de bare corespunzător datelor personale ale cumpărătorului.

Tichetele pot fi înstrăinate, dar operaţiunea trebuie anunţată la adresa uelf2012@biletefotbalonline.ro.

Bilet Liga Europa
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite