Adriean Videanu: Angajaţii din Ministerul Economiei îşi vor dona veniturile suplimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma scandalului declanşat de publicarea salariilor angajaţilor din cadrul ministerelor, Adriean Videanu a anunţat că, de la 1 iunie, veniturile suplimentare încasate de către secretarii de stat şi consilierii din ministerul pe care îl conduce vor fi donate la Fondul de Solidaritate.

Ministrul Economiei a specificat că această măsură vine în conformitate cu deciziile privind diminuarea efectelor crizei economice,  urmând ca "zeci de milioane de euro" să fie folosiţi pentru echilibrarea bugetului de pensii.

În consecinţă, veniturile suplimentare încasate din indemnizaţiile reprezentanţilor Ministerului în societăţile din domeniul energetic, la care statul deţine, în urma procesului de privatizare, un pachet minoritar de acţiuni,vor fi donate la Fondul de solidaritate. Bineînţeles, excepţie face salariul de bază luat ca secretar de stat sau consilier, care le revine de drept.

"Veniturile suplimentare ale acelor oameni nu au nimic în comun cu veniturile de stat. Sunt venituri ca participaţii, ca reprezentant al statului în companii cu capital majoritar privat, cum este OMV, Petrom, Gaz de France, cum este Eon. De la 1 iunie, am dispus fiecăruia, altfel îi ridic mandatul, ca toate sumele pe care le primesc ca şi reprezentanţi în aceste consilii de administraţie să fie donate în Fondul de solidaritate. E o prestaţie legală, au o responsabilitate în Consiliul de Administraţie, dar am decis ca de la 1 iunie, toate sumele să fie donate în fondul de solidaritate", a promis Videanu la Realitatea TV.

Ministrul a ţinut însă să precizeze că "aceste venituri sunt, în momentul de faţă, jumătate din cât aveau secretarii de stat până în 2008, ca reprezentanţi ai statului".

Adriean Videanu are un salariu brut de 7.643 lei, iar cei nouă consilieri ai săi au avut în aprilie salarii brute cuprinse între 1.385 lei şi 3.876 lei. Opt dintre ei au încasat suplimentar sume cuprinse între 47 lei şi 22.083 lei, potrivit datelor publicate vineri pe site-ul instituţiei.

Consilierul lui Videanu câştigă de trei ori mai mult decât el

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite