Accident de autocar în Ungaria: cinci români morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un autocar al companiei Atlassib, care se îndrepta spre Spania cu 38 de pasageri, a lovit frontal ieri-dimineaţă un camion plin cu var, în apropierea graniţei maghiare cu Slovenia.

Citiţi şi:

Cinci români morţi în teribilul accident din Ungaria. Un supravieţuitor: "Şoferul camionului ne-a făcut cu farurile, dar degeaba"

Din primele cercetări reiese că şoferul autocarului a adormit la volan, a intrat pe contrasens unde s-a lovit de o autoutilitară. Accidentul a avut loc la cinci kilometri de graniţa Ungariei cu Slovenia, pe Autostrada M70. Au murit pe loc doi dintre şoferii autocarului şi doi pasageri români, dar şi şoferul camionului. O altă persoană din autocar a murit la spital. 27 de persoane au fost transportate cu ambulanţele la unitatea medicală din Nagykanizsa, însă una dintre ele n-a mai putut fi salvată.

Ioan Tent a urcat în autocar la Arad şi trebuia să ajungă la Valencia. „Pentru că vorbesc limba maghiară am ajutat cu traducerile. Autocarul a avut trei şoferi care au condus cu schimbul. Cel mai probabil, şoferul a adormit la volan şi a ajuns pe contrasens. Şoferul camionului a făcut semene cu farurile, dar nu s-a mai putut evita accidentul", a declarat Ioan Tent. Acesta alături de alţi zece români au fost duşi într-o tabără din localitatea Csornyefold. Tent a mai spus că autorităţile maghiare le-au oferit ceai, cafea şi fursecuri, în timp ce poliţiştii au discutat cu pasagerii care au scăpat teferi.

Pasagerii le-au declarat jurnaliştilor maghiari că se îndreptau spre Spania, acolo unde lucrează. Ion Bencze, reprezentantul Ambasadei Române la Budapesta, a vizitat răniţii la spitalul din Nagykanizsa şi a discutat cu medicii maghiari care au grijă de ei. Conducerea Atlassib a trimis un alt autocar care să preia pasagerii şi să-i conducă la destinaţie. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite