GALERIE FOTO Cinci români morţi în teribilul accident din Ungaria. Un supravieţuitor: "Şoferul camionului ne-a făcut cu farurile, dar degeaba"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un autocar al companiei Atlassib care se îndrepta spre Spania cu 38 de pasageri a lovit frontal un camion, în apropierea graniţei maghiare cu Slovenia. Cinci români şi şoferul slovac al camionului şi-au pierdut viaţa.

Din primele cercetări, şoferul autocarului a adormit la volan, a intrat pe contrasens unde s-a lovit frontal de o aotocisternă înmatriculată în Slovacia. Accidentul a avut loc la cinci kilometri înainte de graniţa Ungariei cu Slovenia, pe Autostrada M 70. Au murit pe loc doi şoferi din autocar şi doi pasageri români, dar şi şoferul TIR-ului. 27 de persoane au fost transportate cu ambulanţele la spitalul din Nagykanizsa. Unul din ei nu a mai putut fi salvat.

Cea d-a şasea persoană decedată în urma accidentului a suferit leziuni grave la cap, astfel că nu a mai putut fi salvat. Un alt accidentat grav a a depăşit momentul critic. Pentru acesta a trebuit îndepărtat splina. Mai sunt încă doi pacienţi în stare gravă, care se află sub strictă supraveghere, pentru a vedea dacă trebuie sau nu operaţi”, a spus Batorfi Jozsef, directorul spitalului din Nagykanizsa.



Foto: www.zalaihirlap.hu

VEZI GALERIE FOTO 1 CU ACCIDENTUL DIN UNGARIA

Şoferul a adormit la volan

Ioan Tent a urcat în autocar la Arad şi trebuia să ajungă la Valencia. “Pentru că vorbesc limba maghiară am ajutat cu traducerile. Autocarul a avut trei şoferi care au condus cu schimbul. Cel mai probabil şoferul a adormit la volan şi a ajuns pe contrasens. Şoferul camionului a făcut semne cu farurile, dar nu s-a mai putut evita accidentul”, a declarat Ioan Tent, care a scăpat cu câteva zgârieturi. Acesta, alături de alţi zece români, a fost dus într-o tabără din localitatea Csornyefold. Tent a mai spus că autorităţile maghiare le-au oferit ceai, cafea şi fursecuri, în timp ce poliţiştii au discutat cu pasagerii care au scăpat teferi. 



Foto: www.zalaihirlap.hu

E o minune dumnezeiască faptul că am scăpat cu viaţa în urma accidentului. Ambele persoane care se aflau lângă mine au murit”, a declarat şocat unul din români. Pasagerii le-au povestit ziariştilor maghiari că se îndreptau spre Spania, unde lucrau, şi că dorinţa lor este de a ajunge cât mai repede în peninsula Iberică.



Foto: www.zalaihirlap.hu

VEZI GALERIE FOTO 2 CU ACCIDENTUL DIN UNGARIA


Vor merge mai departe în Spania


Ion Bencze, reprezentatntul Ambasadei Române de la Budapesta, a vizitat răniţii la spitalul din Nagykanizsa şi a discutat cu medicii maghiari care au grijă de ei. “Le mulţumesc celor care au depus eforturi să ofere primul ajutor călătorilor români. Toţi cei 11 călători care nu au fost răniţi au primit hrană din partea oficialilor din Csornyefold, iar medicii din spital au făcut eforturi pentru a salva vieţile românilor”, a declarat Ion Bencze. Întrebat dacă cei accidentaţi vor fi transportaţi la un spital din România, Bencze a declarat că o persoană a fost deja dus în ţară de reprezentanţii Atlassib. Firma a făcut demersurile pentru 11 persoane care nu au fost rănite şi pot merge mai departe în Spania.








image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite