Lionel Messi, cel mai bun fotbalist al anului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul argentinian al formaţiei FC Barcelona, Lionel Messi, a fost desemnat de Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) drept cel mai bun fotbalist din lume în anul 2009 şi a primit premiul "FIFA World Player" în cadrul unei gale care a avut loc luni seară la Zurich.

"Vreau să le mulţumesc celor care m-au votat. Este o mare onoare pentru mine şi mă bucur că am câştigat. A fost un an magnific pentru Barcelona, pentru colegii mei şi pentru mine", a declarat Lionel Messi după ce a primit premiul, acesta fiind înmânat de preşedinţii FIFA şi UEFA, Sepp Blatter, respectiv Michel Platini.

Argentinianul Lionel Messi, în vârstă de 22 de ani, evoluează la FC Barcelona din 2004, după ce din anul 2000 a jucat la echipa de tineret a clubului spaniol. Are în palmares 3 tituri de campion, o Cupă a Spaniei, 3 Supercupe ale Spaniei, două Ligi ale Campionilor, Supercupa Europei, CM al cluburilor.

Cel mai bun fotbalist al anului a fost ales în urma voturilor acordate de selecţionerii şi căpitanii echipelor naţionale.

Ceilalţi nominalizaţi au fost spaniolii Andres Iniesta şi Xavi, brazilianul Kaka şi portughezul Cristiano Ronaldo.

Cea mai bună fotbalistă a anului 2009 a fost desemnată brazilianca Marta, pentru al patrulea an consecutiv.

Forul mondial şi Federaţia Internaţională a Fotbaliştilor Profesionişti au anunţat şi echipa anului (FIFA/FIFPro World XI), aceasta fiind aleasă pe baza voturilor a 50.000 de fotbalişti profesionişti. Echipa anului are următoarea componenţă: Iker Casillas - John Terry, Nemanja Vidic, Patrice Evra, Dani Alves - Xavi, Andres Iniesta, Steven Gerrard - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Fernando Torres. Fiecare dintre câştigători a fost prezent pe scenă şi a primit un trofeu.

În cadrul galei a fost acordat şi premiul Puşkaş, pentru cel mai frumos gol al anului, câştigătorul fiind Cristiano Ronaldo, pentru reuşita din meciul cu FC Porto, din Liga Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite