Șumudică e noul antrenor al Vasluiului! Porumboiu îl face praf pe Inacio: "E un amator"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică
Marius Şumudică

Vicecampioana României a schimbat antrenorul din timpul pregătirilor. Porumboiu n-a mai avut răbdare cu Augusto Inacio.

Adrian Porumboiu și Augusto Inacio au avut o discuție în contradictoriu legată de pregătirea fizică a echipei. Marți seară, Inacio i-a spus lui Porumboiu: "Eu plec de la echipă! Să îți cauți antrenor!". A doua zi, Inacio a revenit la sentimente mai bune, însă era prea târziu.

Porumboiu căutase deja alte variante de înlocuire: "Dacă un om are dorinţa să plece, pleacă. Dacă e nemulţumit e problema lui. Să fie sănătos. Nu pot să vă spun dacă Edi Iordănescu vine principal, dar e un antrenor priceput, la care eu ţin foarte mult. Nu mai trag de Inacio. Păi ce, am ajuns să mă rog de cineva? A greşit adresa. Nu va mai fi antrenorul Vasluiului, doar n-o să plîngem după el. Era o problemă cu preparatorul fizic. Dacă începeam campionatul mâine, eram pui de Crevedia".

Principalele afirmaţii ale lui Porumboiu

A fost o analiză pe baza antrenamentelor. Am primit mai multe semnale, plus că am văzut și eu echipa și am constata că echipa nu era bine pregătită fizic. Mai mult, jucătorii n-au făcut niciun sprint. nicio alergare, de parcă ar fi venit aici ca la plajă, să se mențină în formă și să poată bea o bere după meci. Ei jucau tenis cu piciorul.

Eu le-am spus aceste chestiuni și ei s-au supărat. În plus, Inacio nu a condus niciun antrenament. S-a lăsat pe mâna unui antrenor secund, care n-are nicio pregătire.

Apoi, m-a mai deranjat ceva. Ăsta micu, secundul, care avea licență de copii și juniori, nu-i lăsa pe Edi Iordănescu, care este mult mai bine pregătit, și nici pe Marius Baciu să intre pe gazon în timpul antrenamentelor decât la semnalul lui.

După ce le-am reproșat aceste chestiuni, în loc să-mi răspundă la întrebări, ei mi-au spus că pleacă. M-am rugat de cinci ori să nu facă acest gest, dar ei nici n-au vrut să audă. Acum, văd că ei s-au răsucit și mi-au spus că ar vrea să rămână, dar nu mai sunt eu de acord. Nu ne batem joc de Vaslui. S-au făcut foarte multe investiții, avem planuri foarte mari și nu putem lăsa pe orice amator să-și bată joc de noi.

Echipa este la pâmânt în acest moment. Anul trecut am rezistat din osânza de la Hizo. Mister Inacio nici înaintea meciurilor nu le spunea prea multe jucătorilor. Adailton era omul de bază în vestiar. Inacio este un amator. Cu el pe bancă, nici pe locul 7 nu terminam.

Este clar că noul antrenor, pe care-l voi numi până joi, va avea mult de lucru. Dacă ar începe mâine campionatul, am înnota. Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat la echipă.

Inacio și ăla micu trăiesc într-o altă lume. Sunt bătuți în cap. A trebuit să vin eu aici ca să-mi dau seama de haosul de la echipă“, a spus Porumboiu.

Apoi, Adrian Porumboiu a confirmat varianta Marius Șumudică. Acesta ar urma să colaboreze cu Eduard Iordănescu și Marius Baciu. Ei sunt antrenorii secunzi pe care Porumboiu i-a adus în stafful lui Augusto Inacio și de la care ar fi plecat conflictul dintre cei doi. Inacio a considerat că nu avea nevoie de cei doi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite