Alibec: „Mourinho mi-a zis să învăţ de la Cristi Chivu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Denis Alibec (19 ani) este unul dintre puştii minune ai lui Inter Milano. Alibec a contribuit decisiv la adjudecarea Ligii Campionilor U18 de către Inter Primavera (2-0 cu Bayern Munchen, ambele goluri marcate de el).

Atacantul are ambiţia ca din sezonul viitor să facă pasul la echipa mare şi să-i fie coleg lui Cristi Chivu. „Discut mereu cu Cristi. La antrenamente stau lângă el. Cred că am ce învăţa de la un jucător cum este Chivu. Mi-a spus ce înseamnă Inter şi m-a ajutat să înţeleg ce înseamnă profesionismul.

Şi Jose Mourinho, fostul antrenor al echipei, mi-a spus: «Uită-te la Cristi Chivu şi învaţă de la el»", ne-a spus Alibec. Românul visează să devină şi el câştigător al Ligii Campionilor: „A fost minunat când am văzut că Inter a câştigat Liga, mi-ar fi plăcut şi eu să fiu în teren, dar va veni şi rândul meu. Am mai evoluat la echipa mare şi ştiu că voi avea o şansă".

Alibec n-a avut parte de o copilărie fericită. El provine dintr-o familie cu părinţi despărţiţi, iar mama lui, Emilia, a lucrat pe taxi pentru ca el să aibă bani să meargă la antrenamente la Farul. Acum, are la Inter un salariu de 250.000 de euro, suficient de bun pentru a-şi ajuta şi familia.

Ce nu ştiaţi despre Alibec

- În Italia nu stă singur, ci însoţit de un unchi al său. Nu ia decizii fără să se consulte cu mama.

- Poreclic Jerry când era mic! Colegii îl tachinau la antrenamente şi-l strigau "Jerry", după personajul de desene animate.

- Îi plac tatuajele. „Mi-am făcut acest tatuaj pentru cei care m-au ajutat în viaţă", este mesajul unui tauaj de pe braţul său.

- Nu are carnet. Deşi are bani, Denis nu şi-a luat încă o maşină şi nu a dat examenul auto.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite