Tecău, la al cincilea titlu ATP pe anul acesta. S-a impus şi la Pilot Pen Tennis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bun jucător român de tenis la dublu, Horia Tecău a câştigat aseară, împreună cu suedezul Robert Lindstedt, finala turneului de la Pilot Pen Tennis (SUA). Perechea româno-suedeză a învins în ultimul act dublul indo-pakistanez Rohan Bopanna/Aisam-Ul-Haq Qureshi, cu 6-4, 7-5. A fost a treia întâlnire a în acest sezon între cele dou echipe, de fiecare dată perechea lui Horia ieşind victorioasă.

Lindstedt şi Tecău şi-au adjudecat al patrulea titlu în această formulă, după cele de la Casablanca, ‘s-Hertogenbosch şi Bastad. Ei au venit la turneul de la New Haven de pe poziţia a 9-a în clasamentul celor mai bune echipe ale anului, 2010 ATP Doubles Team Race. Lindstedt şi-a trecut în palmares al 10-lea trofeu ATP, în timp ce Tecău este la al cincilea, toate obţinute în acest an.

„De când am început să jucăm împreună, în martie, am avut suişuri şi coborâşuri în jocul nostru. Este greu la început deoarece amândoi, eu şi Horia, avem un caracter puternic şi ne place să vedem jocul nostru în anumite situaţii. Cred că amândoi am înţeles că trebuie să mai renunţăm câte puţin la aceste mici orgolii şi să ne ajutăm unul pe celălalt. Când ne înţelegem în acest sens, jucăm bine şi suntem un dublu foarte periculos. Jucăm agresiv şi foarte rapid", a spus Lindstedt.

„Cred că sunt două lucruri importante la noi: încrederea şi siguranţa de sine. Am învăţat să avem încredere unul în celălat, cum să fim siguri pe deciziile celuilalt. Ne antrenăm bine împreună, ne "gospodărim" bine pe teren şi avem o atitudine pozitivă. Acestea fac diferenţa în a juca partide frumoase şi a câştiga sau pierde meciuri dificile", l-a completat Horia.

Finaliştii de la Wimbledon speră să repete performanţa de pe iarbă şi la US Open.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite