Cum poţi să faci doi ani de şcoală într-unul singur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii vor putea să promoveze doi ani şcolari într-unul singur, dacă îndeplinesc condiţiile impuse de noua metodologie elaborată de Ministerul Educaţiei.

În ciclul de învăţământ preuniversitar, parcurgerea a doi ani de studii deodată se va putea face o singură dată în fiecare dintre cele trei cicluri de învăţământ - primar, gimnazial şi liceal. Elevii care vor să facă acest lucru trebuie să aibă în anul şcolar anterior calificativul "foarte bine" la fiecare disciplină de învăţământ, în cazul elevilor din ciclul primar, respectiv media peste 9 la fiecare materie pentru elevii din ciclurile superioare. De asemenea, media la purtare trebuie să fie minimum 9,50.

O altă condiţie fără de care elevii nu pot să parcurgă doi ani într-unul singur este promovarea unui test transdisciplinar din curriculumul clasei anterioare celei curente, la care să obţină un punctaj de cel puţin 80% din totalul punctajului acordat pe test.

Elevii care vor să parcurgă doi ani într-unul singur vor frecventa concomitent cel puţin 50% din cursurile aferente anului curent şi cel puţin 40% din cursurile aferente celui de-al doilea an de studiu.

De asemena, aceştia vor fi evaluaţi la fiecare disciplină/modul din planul-cadru de învăţământ al celor 2 ani.

Admiterea în această formă de pregătire nu se poate face fără un raport al psihologului şcolar care să ateste capacitatea elevului de adaptare la parcurgerea a 2 ani de studii într-un an şcolar, precum şi de integrare într-o clasă cu elevi de vârstă mai mare.

Mai este necesar raportul medicului şcolar sau al medicului de familie privind starea de sănătate şi dezvoltarea fizică a elevului, dar şi recomandarea din partea unor persoane competente şi abilitate prin activitatea desfăşurată, care să evidenţieze realizări de excepţie ale elevului în domenii şcolare sau extraşcolare.

Documentele necesare pentru admiterea unui elev în forma de învăţământ „doi ani în unul“ sunt:
• o cerere a părintelui sau a tutorelui legal al elevului
• avizul favorabil al psihologului şcolar
• avizul favorabil al medicului şcolar sau al medicului de familie
• avizul consiliului profesoral al unităţii de învăţământ

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite