VIDEO Fostul consilier prezidenţial Peter Eckstein Kovacs: „Reacţia lui Băsescu e legitimă, dar nediplomatică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul consilier prezidenţial, Peter Eckstein Kovacs FOTO Arhiva Adevărul
Fostul consilier prezidenţial, Peter Eckstein Kovacs FOTO Arhiva Adevărul

Fostul consilier prezidenţial Peter Eckstein Kovacs consideră că reacţia preşedintelui Traian Băsescu, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului, este una legitimă, dar nediplomatică.

Intervenţia preşedintelui poate să fie considerată legitimă – se poate pronunţa şi e bine dacă se pronunţă – dar felul în care s-a pronunţat mi se pare unul nediplomatic“, a declarat Peter Eckstein Kovacs, la Digi 24.

Totodată, fostul consilier prezidenţial a precizat că declaraţiile liderului extremist maghiar Vona Gabor nu pot fi puse pe seama Guvernului de la Budapesta.

„De ce să pui pe guvernanţii din Ungaria să răspundă la ce spune un lider extremist? Discuţia de la egal la egal este calea. Nu poţi să spui că pui la punct un stat sau un guvern care n-a mâncat nici usturoi, nici gura nu-i miroase“, a explicat Eckstein Kovacs.

Declaraţiile sale intervin în contextul în care preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că România îşi asumă sarcina „de a pune la punct Budapesta“, care a devenit „un focar de instabilitate“ pentru statele în care trăisc comunităţi de maghiari.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite