O mamă cere eutanasierea ei, dar şi a fiicei, pentru că nu mai primeşte indemnizaţia de handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramona Staicu cere eutanasierea ei şi a fiicei sale, deoarece n-au primit de 2 luni u ajutor de 525 de lei
Ramona Staicu cere eutanasierea ei şi a fiicei sale, deoarece n-au primit de 2 luni u ajutor de 525 de lei

Lipsa banilor pentru plata indemnizaţiei de handicap i-s scos din minţi pe asistenţii persoanelor cu handicap grav din Mehedinţi. O femeie din Lunca Banului cere eutanasierea ei şi a fiicei cu handicap gradul I, pentru că nu mai are cu ce s-o întreţină.

Situaţia este disperată, mai ales pentru cei care nu au niciun alt venit. Este şi cazul familiei Staicu, din Lunca Banului.

Trei oameni, mama- bolnavă de astm, cu un plămân, fiica de 32 ani, cu retard mental şi sindrom Dawn şi tatăl, asistent personal al fiicei trăiau până acum din ajutorul de la primărie.

De trei luni, n-au mai văzut un leu din cei 500 pe care îi primeau pentru că au grijă de fiica lor.

Ajunsă la capătul răbdării, fără bani nici măcar de pâine, femeia s-a gândit să-i scrie prefectului. Nu-şi mai cere drepturile, ci pur şi simplu moartea. A ei, dar şi a fiicei sale.

„Nu sunt nebună. Sunt un om disperat care a a ajuns la limita puterilor. Am datorii, am curent neplătit...”, ne spune plângând Ramona Staicu (51 ani). 

În situaţia lor, mai sunt alte 90 de persoane. Primăria ridică din umeri, aruncând vina pe sistem. I-ar trebui aproape 300.000 de lei pentru plata acestor indemnizaţii. 

În aceeaşi situaţie se află majoritatea primăriilor din judeţ, care nu au mai reuşit să plătească salariile asistenţilor persoanelor cu handicap şi au restanţe de două sau chiar trei luni.
 
Familia Staicu a mai trecut printr-un chin asemănător, la sfârşitul lunii septembrie 2010. Întrucât primăria hotărâse, la acea vreme, disponibilizarea asistenţilor, mama fetei ameninţa la gesturi extreme.

Mai multe informaţii despre acest caz cutremurător citiţi mâine pe turnu-severin.adevarul.ro!

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite