Luncaviţa şi Jurilovca, pe traseele turistice naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin proiectul „Schimb de bune practici în vederea dezvoltării sectorului turistic din Nord - Estul Dobrogei pe traseul Parcul Național Munții Măcinului – Lacul Razim“, comunele Luncaviţa şi Jurilovca vor apărea pe traseele turistice naţionale, vor beneficia de centre de informare turistică şi vor pregăti grupuri de iniţiativă care să le explice localnicilor oportunităţile de agroturism din cele două localităţi rurale

Nu există cultura agroturismului în judeţul Tulcea, aceasta este marea problemă cu care ne confruntăm. Este părerea primarilor din comunele Luncaviţa şi Jurilovca, două localităţi rurale cu potenţial turistic ridicat.
Astfel, în acest an cele două comunităţi au depus proiectul care îşi propune dezvoltarea turistică în mediul rual, dar şi dezvoltarea meșteșugurilor/obiceiurilor locale şi tradiționale. Proiectul a fost declarat câştigător ieri.
„Printre alte obiective specifice ale acestui proiect, noi propunem pregătirea unui grup de inițiativă care să consilieze şi să sprijine dezvoltarea agroturismului în comunitățile partenere, ca un domeniu de sustenabilitate“, spune primarul Ştefan Ilie (Luncaviţa).
Clase de agroturism
Comuna Luncavița, în parteneriat cu Şcoala de Arte şi Meserii din comună, au modificat în 2008 profilul şcolii, înfiinţând aici doua clase cu specializari în agroturism. De asemenea, comuna Luncaviţa, în parteneriat cu ONG-uri din comună au implementat proiecte de conştientizare publică asupra speciilor de floră şi faună ocrotite în parc.
„Pentru dezvoltarea sectorului turistic în Luncaviţa, încearcăm să implicăm mai mult cetăţenii şi să creăm parteneriate durabile cu unele comunităţi cu experienţă din zonă“, mai spune Ştefan Ilie.
Zone atractive pentru turişti
Existenţa unui cadru natural bogat în zona de Nord - Est a Dobrogei prin existenţa Parcului Naţional Munții Măcinului, a bogăției oferite de lunca Dunării și Delta Dunării, existenţa unor șantiere arheologice ori numeroase obiective culturale creștine, de obiceiuri tradiționale unice, a dus la atracția turiștilor pentru cadrul natural unic oferit de această zonă, dar nu se pot oferi servicii adecvate.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite