Şeful unei asociaţii de revoluţionari, cercetat pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrică Balint, şeful Asocţiei 16-21 decmebrie 1989 din Lugoj a ajuns în atenţia procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce poliţiştii din Lugoj au declinat dosarul său în care este cercetat pentru trafic de influenţă, cumpărare şi trafic de influenţă.

Ofiţerii Biroului de Investigare a Fraudelor Lugoj au soluţionat prin declinarea competenţei, un dosar penal privind sesizarea unei persoane cu privire la faptul ca B. P. D., în calitate de preşedinte al unei asociaţii din Lugoj, şi-a însuşit, fără drept, în dauna membrilor asociaţiei, sume cuprinse între 200 lei şi 60.000 lei, date pentru a le preschimba certificatele de membru şi a le obţine retroactiv anumite indemnizaţii, prin intermediul cunostinţelor sale.

"Ca urmare a cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat faptul ca persoana în cauză şi-a însuşit în mod abuziv 10 % din indemnizaţia lunară a membrilor asociaţiei respective, iar de la unele persoane şi-a însuşit din indemnizaţia retroactivă aproximativ 60.000 de lei, motivând faptul că aceasta trebuia predată unui forum superior pentru faptul că a aprobat acordarea acestei indemnizaţii", a declarat Andrei Emil, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Având in vedere faptul că în cauză sunt reclamate infracţiuni de corupţie, respectiv abuz în serviciu, cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă, a căror cercetare şi soluţionare intră în compeţenta Directiei Naţionale Anticorupţie, dosarul a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj cu propunere de declinare a competenţei în favoarea DNA - Serviciul Teritorial Timis.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite