Prima bancă de celule stem din Vestul ţării, deschisă la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laboratorul de prelucrare a celulelor a fost dotat cu echipament de ultimă generaţie
Laboratorul de prelucrare a celulelor a fost dotat cu echipament de ultimă generaţie

Timişorenii sunt cu un pas mai aproape de sitemul medical European mulţumită unui spital privat din oraş în cadrul căruia a fost inaugurată astăzi prima bancă de celule stem din regiunea de Vest a ţării.

Una dintre cele mai renumite bănci de celule stem din Europa, Stem Cells Bank, a deschis astăzi în cadrul Spitalului Athena unu laborator prformant de prelucrare a materialului biologic înainte de depozitarea acestuia, depozitare care va putea fi făcută chiar în capitala Banatului.  

Dotat cu aparatură de ultimă oră, extrem de inovativă din punct de vedere ştiinţific, laboratorul de prelucrare a materialului biologic din cadrul spitalului privat este un avantaj faţă de celelalte bănci de celule stem din ţară. "Cel mai important lucru în stocarea celulelor stem este prelucrarea lor imediată. Cu cât mai repede este prelucrată proba, cu atât mai multe celule vor putea fi folosite", a spus Dimitri Bibis, preşedintele Stem Cells Bank. Un alt avantaj al băncii şi al laboratorului de prelucrare de la Timişoara este faptul că aici sângele nu se stochează aşa cum este recoltat, ci acesta este prelucrat, fiind stocate doar celulele stem. "Este cel mai bun scenariu pentru părinţi", a spus Konstantinos Giatras, preşedintele spitalului privat.

Procedura de recoltare a celulelor stem din placentă este una simplă şi nedureroasă. "Ne-am aliniat legislaţiilor stricte din România şi din Europa", a mai spus Dimitri Bibis. Pentru 1.400 de euro, sumă plătită în trei tranşe, oricine poate stoca timp de 20 de ani grefe în banca de celule stem de la Timişoara. Accesul la celulele recoltate şi răcite gradual până la minus 80 de grade celsius, înainte de a fi stocate cu un cod unic de înregistrare, se poate face imediat.  "Asigurăm servicii de calitate proporţional cu preţul, care este asemănător cu cel practicat de alte bănci de celule stem din străinătate", a mai spus Konstantinos Giatras.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite