Un orădean și-a plătit impozitul pe Mercedes și pe apartament, cu patru saci de monede

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut, Marius Cazacu și-a plătit întreținerea cu monede în valoare de 900 de lei
Anul trecut, Marius Cazacu și-a plătit întreținerea cu monede în valoare de 900 de lei

Orădeanul Ioan Negrău și-a plătit impozitul pe jumătate de an, pentru un Mercedes  E Klasse, un Volkswagen Passat și un apartament de 65 mp, cu mii de monede de 50, 10 și 5 bani. Acesta s-a prezentat în această dimineață la Primăria Oradea, încărcat cu patru saci de rafie cântărind circa 40 de kilograme, în semn de protest  față de majorarea taxelor.

Cinci funcționare din cadrul Primăriei Oradea au petrecut mai bine de oră numărând și sortând miile de monede. „Ceilalți plătitori de taxe și impozite nu au stat la coadă, fiindcă s-au adus persoane din alte birouri, pentru a număra banii", precizează Mirela Macra, consilier în cadrul biroului de presă al Primăriei Oradea. Potrivit acesteia, Negrău a plătit peste 1.200 de lei, cu 1.420 de monede de 50 de bani, peste 4.000 de monede de 10 bani și aproape 2.000 de monede de 5 bani. „Diferența până la 1.300 a achitat-o cu bancnote", spune Mirela Macra. Potrivit acesteia, revolta orădeanului față de administrația publică locală este nejustificată, în condițiile în care impozitul pe autoturisme a crescut prin hotărâre de guvern.

Nu este primul

Ioan Negrău a povestit că a avut nevoie de aproape jumătate de an pentru a strânge toate monedele. Gestul său nu este fără precedent. Marius Cazacu, un alt orădean, și-a plătit anul trecut întreținerea cu patru săculeți cu monede de 10 și 50 de bani.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite