EXCLUSIV (FOTO) Arhiepiscopul Epifanie Norocel nu mai vine la slujbe în Vrancea de frica enoriașilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

40 de enoriaşi din şapte comune din judeţul Vrancea au venit astăzi la sfinţirea Bisericii „Sf. Ilie şi Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana" din Focşani pentru a protesta faţă de decizia Arhiepiscopiei Buzăului şi a Vrancei de a - l înlocui pe stareţul Macarie Beşliu de la mănăstirea Poiana Mărului cu un alt preot. De frica enoriaşilor, arhiepiscopul Epifanie Norocel şi-a trimis înlocuitor la slujbă. Protestatarii au afişat

Slujba de sfinţire a bisericii „Sf. Ilie şi Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana" din Focşani s-a desfăşurat astăzi sub atenta supraveghere a forţelor de ordine. Poliţia şi jandarmeria au avut echipe la faţa locului pentru a asigura ordinea publică întrucât existau informaţii încă de ieri că susţinătorii stareţului Macarie Beşliu de la Poiana Mărului vor veni la slujbă pentru a protesta în faţa episcopului faţă de decizia sa de a-l muta pe părintele Macarie la schitul Negoiţă de la Sărata Monteoru, Buzău.

image

Numai că episcopul Buzăului şi Vrancei, Preasfinţitul Părinte Epifanie Norocel (foto)

image

nu a venit la slujbă şi şi-a trimis consilierii şi un înlocuitor de la Galaţi, pe Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul părinte Casian Crăciun.

La finalul slujbei, când enoriaşii au început să cânte „La mulţi ani!" odată cu sfinţirea bisericii, susţinătorii părintelui Macarie au strigat urări în cinstea părintelui Macarie întrucât astăzi împlineşte 61 de ani şi au afişat mai multe tablouri cu chipul stareţului. Aceştia au fost însă daţi afară din biserică de poliţişti şi de jandarmi pentru a se evita perturbarea slujbei (foto).

image

Episcopul, acuzat că nu respectă canoanele bisericeşti

„Noi nu ne lăsăm până nu ne dă preotul înapoi la mănăstire la Poiana Mărului. Episcopul încalcă canoanele bisericeşti prin transformarea mănăstirii de la noi în mănăstire de maici atât timp cât schitul de la Sărata Monteorul este de călugări. Schitul este subordonat mănăstirii şi nu există aşa ceva în canoanele bisericeşti. Acolo la Sărata Monteoru se ajunge foarte greu iar părintele nostru a vindecat oameni şi de boli prin rugăciunile sale", ne-a declarat Sofica Sbîrciog, din Nereju, unul dintre protestatarii veniţi astăzi la slujbă.

Susţinătorii părintelui Macarie Beşliu (foto)

image

nu se află la prima acţiune de acest gen. Ei au protestat vehement la fiecare slujă la care s-a prezentat episcopul Buzăului şi Vrancei la Poiana Mărului izgonindu-l cu pietre. În urmă cu o lună de zile au organizat chiar un marş de protest la Episcopie în Buzău dar şi pe drumul european 85.

„Astăzi am vrut să tragem un semnal de alarmă dar nu vom renunţa. Vom merge după episcop peste tot. Trebuie să ne spună de ce îl ia pe părintele nostru de la noi de acolo. Trebuie să ni-l dea înapoi", ne-a spus şi Marian Marinescu, din Vintileasca.

Părintele Macarie Beşliu este fondatorul mai multor mănăstiri din Vrancea precum şi din judeţele alăturate şi a slujit la Mănăstirea Poiana Mărului mai bine de 20 de ani. A refăcut lăcaşul de cult după ce a fost lăsat în paragină de comunişti. De-a lungul timpului, mănăstirea a fost vizitată de enoriaşi din toată ţara.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite