Un ardelean la capătul pământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vakarcs Lorand a ajuns în cel mai sudic oraş din lume
Vakarcs Lorand a ajuns în cel mai sudic oraş din lume

Fotoreporterul „Adevărul de Seară“ Vakarcs Lorand a ajuns în cea mai sudică aşezare din lume, Ushuaia. Clujeanul este printre puţinii români care are ocazia să fotografieze peisaje inedite din Ţara de Foc, situată la 4.000 de kilometri de Polul Sud.

„Ushuaia. Fin del mondo“, arată plăcuţa turistică de la intrarea în capitala provinciei argentiniene „Ţara de foc“. Vakarcs Lorand, fotoreporter al „Adevărul de Seară“, ediţia de Cluj, a ajuns la capătul pământului de două zile şi transmite de acolo fotografii inedite.

14.154 de kilometri este dinstanţa între Cluj-Napoca şi Ushuaia

După un drum extenuant de 13 ore din capitala Argentinei Buenos Aires, Lorand a făcut prima excursie, la Centrul Montan Glaciar. „Am mers cu telefericul 2-3 kilometri, timp de vreo două ore şi jumătate, cu o privelişte magnifică”, povesteşte fotoreporterul, aflat la capătul pământului.

VEZI AICI O GALERIE FOTO DIN ŢARA DE FOC

Un oraş scump

Despre localnici, clujeanul spune că sunt mari excursionişti, şi nu doar de weekend. După ce s-a împrietenit cu mulţi dintre ei, aceştia i-au povestit că Ushuaia s-a modernizat mult în ultimii 30 de ani. Înainte, în oraşul-port nu erau magazine ori asfalt. „Acum, a devenit un oraş foarte scump, mai scump ca România şi ale ţări occidentale”, mai spune Lorand. Cu toate acestea, oamenii sunt foarte relaxaţi la capătul lumii, conchide fotoreporterul.

În prima zi de vizită în Patagonia, Vakarcs Lorand a căutat mai multe excursii, pe care urmează să le facă pe parcursul şederii sale în Ţara de Foc. Prima pe care a găsit-o este pe Insula Pinguinilor, "Isla Martillo". "Prima parte începe cu autobuzul până la un port mai îndepărtat, de unde luăm vaporaşul, şi o să stau o oră şi 20 de minute pe insulă", spune fotoreporterul.

Apoi, Lorand va vizita Insula H, cea mai sudică insulă a Argentinei şi totodată rezervaţie naturală. "Excursia asta e mai extremă, deoarece mergem cu un vapor cu pânze, pentru a nu perturba animalele, maxim 10 persoane. O să văd colinia de cormorano şi multe alte păsări ocrotite, vegetaţie rară şi urme lăsate de indienii Yamana.

Rămâneţi pe cluj.adevarul.ro pentru a urmări în imagini aventura lui Vakarcs Lorand în Ţara de Foc!

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite