Scandal la ASE: Candidaţii la masterat îşi cer banii de înscriere înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de studenţi îşi cer banii pe care i-au dat pentru înscrierea la masterat la Academia de Studii  Economice (ASE) înapoi, nemulţumiţi că nu au fost primiţi în examenul scris pe care trebuiau să-l susţină. Rectorul instituţiei, Ion Roşca, susţine că cei care nu au fost primiţi în examen nu au trecut de fapt de prima etapă a selecţiei.

Tinerii au făcut chemarea la revoltă pe Facebook, iar azi dimineaţă la ora 8.00 aceştia au fost la ASE pentru a-şi cere cei 200 de lei, cât a fost taxa de înscriere, înapoi. “Jos ASE! Jos hoţii!” a fost strigarea la răzmeriţă a tinerilor. Protestul lor a fost în zadar, iar primele reacţii au apărut pe acelaşi canal de comunicare. “Mare ţigănie ce a fost, în locul unor discuţii serioase! Huiduielile alea n-au făcut decât să crească inima celor care ne-au lăsat pe listele de aşteptare”, este opinia lui Alex Stăncescu, unul dintre studenţi.

Metodologia de admitere la masterat presupune doi paşi de selecţie, potrivit oficialilor ASE.  “Noi am avut aceeaşi metodologie şi anul trecut şi acum. După înscriere, candidaţii sunt repartizaţi pe programe de master în funcţie de rezultatele la examenul de licenţă. Doar cei care trec de această selecţie sunt declaraţi admişi şi merg mai departe şi susţin un examen. După acest examen noi stabilim cine merge la taxă şi cine pe locuri bugetate”,  a explicat rectorul Ion Roşca.
Nu au trecut de prima etapă de selecţie aproape 1700 de tineri, 4400 fiind acum masteranzi ai ASE. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite