Sinucigaşul de la metrou, victima disponibilizărilor în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragoş Bratu (24 de ani) era programator la o firmă IT din Bucureşti şi, potrivit rudelor, nu a mai avut nicio tentativă de suicid. Anul trecut fusese concediat, dar între timp reuşise să-şi găsească un nou job.

Citiţi şi

Tatăl lui Dragoş: „O fi avut probleme la birou!“

Tatăl tânărului crede că băiatul era supărat pentru că nu i-a ieşit un proiect la serviciu.

Toată seara am văzut la televizor ştirea cu copilul care s-a aruncat în faţa metroului, Doamne, dar nicio clipă nu m-am gândit că ar putea fi băiatul meu! Îl aşteptam sâmbătă acasă, la Râmnicu Vâlcea, dar acum trebuie să caut loc de veci!”. Vorbele, rostite gâtuit printre lacrimi, rezumă brutal durerea tatălui lui Dragoş, tânărul care şi-a găsit sfârşitul marţi după-amiaza, lovit de garnitura de metrou în staţia Piaţa Romană.

Avea 24 de ani, absolvise ASE-ul şi lucra ca programator IT. Potrivit martorilor, tânărul aştepta liniştit metrou şi a sărit atunci când a văzut că trenul se apropia de staţie. Conductorul n-a mai apucat să frâneze, iar victima a murit pe loc. Nu a lăsat niciun bilet de adio, aşa că toţi cunoscuţii săi fac acum speculaţii.

 Lângă corpul său, oamenii legii au găsit un telefon mobil, închis, şi 50 de lei. La faţa locului au ajuns imediat un echipaj SMURD şi unul de descarcerare, iar Poliţia a demarat o anchetă, din primele verificări rezultând că “persoana nu a fost împinsă sau lovită, ci a sărit în faţa trenului de metrou cu intenţia de a se sinucide”.

Caracterizat drept o persoană retrasă

Gigi Bratu spune că fiul lui nu avea probleme în dragoste, dar că era stresat din cauza jobului.

„M-a sunat iubita lui azi-noapte, pe la ora 3.00, să-mi spună că nu a mai ajuns acasă. Cred că ceva legat de muncă l-a împins să facă gestul acesta. El era un băiat cumpătat, poate a clacat fiindcă nu i-a ieşit ceva la serviciu. O fi făcut vreo greşeală şi poate nu au fost şefii mulţumiţi. Era un băiat harnic, meticulos, ţinea mult ca treaba să-i iasă bine”, ne-a spus, printre lacrimi, Gigi Bratu.

În schimb, cumnatul lui Dragoş crede că tânărul nu s-ar fi sinucis. „Nu ar fi făcut el aşa ceva! Eu cred că a alunecat din greşeală“, ne-a spus bărbatul, încă şocat de veste. La fel de uimiţi au fost şi foştii săi colegi, care l-au caracterizat drept un tip retras, care se înţelegerea destul de greu cu şefii.

Victimă în 2009

Anul trecut, Dragoş a fost nevoit să-şi găsească un alt loc de muncă, după ce firma la care lucra, 4E Software Bucureşti, l-a disponibilizat. „La finalul lunii februarie 2009 Dragoş a părăsit echipa noastră, compania aflându-se într-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar şi fiind nevoită să apeleze la disponibilizări. Decizia a fost dificilă, dar de neevitat”, ne-au spus foştii colegi ai lui Dragoş, şocaţi de vestea dispariţiei celui alături de care au lucrat timp de mai bine de doi ani.

Am văzut la televizor ştirea, dar nicio clipă nu m-am gândit că ar putea fi băiatul meu

Gigi Bratu
tatăl lui Dragoş

Incidentul a dat traficul peste cap

Mii de bucureşteni au avut de suferit din cauza incidentului petrecut la staţia de metrou Piaţa Romană, la o oră de vârf. Circulaţia metroului bucureştean a fost oprită aproape două ore, marţi după-amiază, pe sensul dintre Piaţa Universităţii către Piaţa Victoriei, după ce un tânăr s-a aruncat sub trenul care sosea în staţia Piaţa Romană. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 16.30.

Potrivit directorului Metrorex, Gheorghe Udrişte, conductorul garniturii în faţa căruia s-a aruncat sinucigaşul va intra într-un program de terapie psihologică, pentru a reuşi să treacă peste acest şoc.

Este un conductor tânăr, care nu a mai avut astfel de incidente până acum. Potrivit procedurii, toţi conductorii care au astfel de incidente pe traseu trebuie să fie consiliaţi de un specialist”, a explicat Udrişte.

Foştii colegi ai lui Dragoş de la firma 4E Software din Bucureşti, unde tânărul a lucrat până în februarie 2009, au ţinut să îşi manifeste durerea pricinuită de dispariţia sa

În amintirea colegului nostru, Dragoş Bratu

În cursul zilei de 28 aprilie 2010, am aflat cu stupoare de trecerea în nefiinţă a fostului nostru coleg, Dragoş Bratu. Împrejurările în care acest eveniment a avut loc, ne rămân de necrezut. Deşi aflasem cu o seară înainte din presă de un incident tragic în care o persoană decedase, nu ne-a venit să credem când ni s-a confirmat că respectiva persoană ne fusese coleg pentru mai bine de doi ani de zile.

În amintirea lui, dorim să aducem un omagiu şi să ne oferim sincerele condoleanţe familiei şi celor apropiaţi lui, care trec prin clipe dificile în această perioadă.

A făcut parte dintr-o echipă de dezvoltatori tineri şi ambiţioşi în perioada 2006 – 2009, implicându-se în dezvoltarea mai multor proiecte de diferite anverguri. A participat în mod activ la fazele de design şi implementare proiecte, cât şi în dezvoltarea şi training-ul colegilor noi.
Dintre tehnologiile utilizate în respectivele proiecte, amintim de baze de date, protocoale de comunicaţie, tranzacţionare online, sisteme de raportari şi interfeţe web. Şi-a adus un aport considerabil în arhitecturile folosite curent în proiectele companiei noastre.

Pe toată perioada în care a lucrat în compania noastră, a menţinut relaţii bune cu colegii săi de echipă, implicându-se în instruire, analiza task-uri şi în câteva ocazii în coordonarea task-urilor ample.

În activităţile extra program ale echipei avea participări, făcându-se remarcat printr-un simţ al umorului dezvoltat, deşi era o fire în general retrasă. Avea activităţi extra program sportive cu cercul apropiat de prieteni.

La finalul lunii februarie 2009 a părăsit echipa noastră, compania aflându-se într-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar şi fiind nevoită să apeleze la disponibilizări, măsură care a fost aplicată de majoritatea firmelor din domeniu. Decizia a fost dificilă dar de neevitat în acel moment, având în vedere contextul economic şi diminuarea resurselor. S-a ajuns la o înţelegere amiabilă între părţi, oferindu-se cele mai bune recomandări. Din informaţiile pe care le deţinem, în momentul plecării, colegul nostru Dragoş Bratu avea o ofertă de lucru la firma SC Offshore Solutions SRL, cu sediul în Bucureşti, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J40/20830/2005.

Nu e pentru nimeni plăcut să piardă pe cineva, cu atât mai puţin pentru noi, deşi i-am fost doar colegi. O pierdere aduce întotdeauna un gol şi ne face să ne gândim la temerile noastre şi speranţe pentru viitor deopotrivă. Nu e nimic mai înspăimântător decât să vorbeşti despre un coleg la timpul trecut şi să evoci toate aceste lucruri cu un zâmbet amar pe faţă. Dorim să păstrăm vii amintirile plăcute cu el şi să ne exprimăm încă o dată regretul faţă de acest tragic eveniment”.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite